ΤΟΠΙΚΑ

Το ΚΗΦΗ Βόλου τίμησε τους ήρωες της 25ης Μαρτίου

το-κηφη-βόλου-τίμησε-τους-ήρωες-της-25ης-583168

Οι ηλικιωμένοι τίμησαν τους γενναίους πολεμιστές σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη δομή

Τους ήρωες της 25ης Μαρτίου τίμησε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΗΦΗ «κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε τον εθνικό ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου κατακτητή, που συνδέθηκε με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, με σκοπό την τόνωση του ελληνικού φρονήματος. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου, δομή που ανήκει στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020 στον Αξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ», τίμησαν τους Ελληνες ήρωες με ένα αφιέρωμα στη μνήμη τους.

«Ελευθερία ή θάνατος ήταν τα πρώτα λόγια που ξεστόμισε ο κ. Γεώργιος Κουφοστάθης, όταν αναφερθήκαμε στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και με βουρκωμένα μάτια μάς ταξίδεψε χρόνια πίσω για να μας εξιστορήσει τα γεγονότα της Επανάστασης. Τότε που οι σκλαβωμένοι Ελληνες ξεσηκώθηκαν ενάντια στον τουρκικό ζυγό και αγωνίστηκαν για ένα ελεύθερο κράτος. Οι ωφελούμενοι της δομής μας θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, τότε που οι γιορτές γίνονταν στις πλατείες των χωριών κάνοντας θεατρικά ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και απαγγέλλοντας ποιήματα. Μία εβδομάδα πριν τη γιορτή προετοιμάζονταν για την παρέλαση και με μεγάλη περηφάνια ντυμένοι στα γαλανόλευκα τιμούσαν τους ήρωες.

Σκοπός της μικρής αυτής αναδρομής στο παρελθόν ήταν να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι μικρότεροι αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής στους γενναίους πολεμιστές μας που ελευθέρωσαν την πατρίδα μας ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου