ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικες πρωτιές στην εστίαση

βολιώτικες-πρωτιές-στην-εστίαση-583213

Πρωτιά για το Grooove, που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία – Shaker για το Grappa Vino & Aperitivo

Βολιώτικες πρωτιές στην εστίαση, με δύο μπαρ της πόλης να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 59 καλύτερων σε όλη την Ελλάδα. Στα «αθηνόραμα Bar Awards», το Grooove Coctail Bar αναδείχθηκε το καλύτερο μπαρ στην Ελλάδα, αφού συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ στη λίστα των βραβευμένων bars περιλαμβάνεται το Grappa Vino & Aperitivo που απέσπασε ένα shaker.

Η τελετή απονομής των βραβείων στα καλύτερα μπαρ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα. Συνολικά διακρίθηκαν 59 μπαρ σε όλη τη χώρα.

Η Αθήνα απέσπασε για άλλη μια χρονιά τη μερίδα του λέοντος σε αριθμό, ωστόσο, σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτικών του περιοδικού «αθηνόραμα», το μπαρ που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 16,5 στα 20 και κατέκτησε την κορυφή για το 2019, βρίσκεται 320 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. «Το Groοove Cocktail Bar του Βόλου, με την ψαγμένη κάβα και την απαιτητική λίστα κοκτέιλ ανακηρύχτηκε το καλύτερο μπαρ της χώρας και χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τους επτακόσιους περίπου προσκεκλημένους στο Box Athens», αναφέρεται σε ανάρτηση του «αθηνόραματος».

Στην Αθήνα πήγαν συνολικά 41 βραβεία, στη Θεσσαλονίκη 5, στα Ιωάννινα 3, στον Βόλο, το Ηράκλειο Κρήτης και την Πάτρα από 2, ενώ από 1 βραβείο πήραν μπαρ της Λαμίας, της Λάρισας και της Σύρου. Την τελετή παρουσίασε με χιούμορ και αμεσότητα ο Μιχάλης Παπαζήσης, Head of Digital Media Production στην Bar Academy, γνωστός για τα δημοφιλή του βίντεο με θεματολογία γύρω από τα spirits, έχοντας ως παρτενέρ πίσω από την πραγματική μπάρα που στήθηκε στη σκηνή, τον Χρήστο Αξαρλή,Head of Training Development στην Bar Academy και ειδικό στις μείξεις και το… τρολάρισμα.

Πώς απονέμονται τα «αθηνόραμα Bar Awards»

Κάθε χρόνο η εξειδικευμένη ομάδα του περιοδικού «αθηνόραμα» εξετάζει εκατοντάδες μπαρ σε όλη τη χώρα για να αξιολογήσει τις ικανότητες των bartenders. Ικανότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την παρασκευή κλασικών κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία) αλλά και με τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση). Επίσης σε κάθε μπαρ ζητείται η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, εξετάζονται και αξιολογούνται η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list. Κάθε μπαρ βραβεύεται με 1, 2 ή 3 shakers με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνει (15/20 και 15,5/20 – 1 shaker, 16/20 έως 17,5/20 – 2 shakers. 18/20 και πάνω – 3 shakers).

Tο καλύτερο μπαρ της Ελλάδας για το 2019 έχει βαθμολογία 16,5/20 και είναι το Grooοve Coctail Bar για το οποίο γράφει το «αθηνόραμα»: «Πάντα γεμάτο με κόσμο το μπαρ του Θανάση Κουζιώκα στον Βόλο αποτελεί case study. Με μια ψαγμένη κάβα ποτών και με μια απαιτητικήσυλλογή κοκτέιλ, κατάφερε να μυήσει τo κοινό της Μαγνησίας στο fine drinking. Στις συνταγές του, που περιλαμβάνουν aperitivo, παραλλαγές κλασικών με σαμπάνια και Gin & Tonic, τα premium spirits συνδυάζονται με απρόσμενα υλικά και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα αρμονικό. Στα συν ο επάνω λιλιπούτειος χώρος για δοκιμές και πρωτότυπα pairings.

Iδιοκτήτες: Θανάσης Κουζιώκας, Κώστας Κοτόπουλος Head Bartender: Θανάσης Κουζιώκας».

Ενα shaker με βαθμολογία 15,5/20 έλαβε το Grappa Vino & Aperitivo για το οποίο αναφέρονται τα εξής: «Ατμοσφαιρικό και εξαιρετικά δημοφιλές μπαρ στο κέντρο του Βόλου, κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την ενημερωμένη wine list του όσο και με τα μοναδικά κοκτέιλ του. Το «παιχνίδι» γίνεται γύρω από την μπάρα, όπου το έμπειρο team ανεβάζει τον πήχη του fine drinking με πρωτότυπες μείξεις, όπως το πολυεπίπεδο Bahama Mama με αρώματα ανανά. Η χαλαρή διάθεση, η ζεστή ατμόσφαιρα, ο όμορφα διαμορφωμένος υπαίθριος χώρος και τα απλά και νόστιμα πιάτα αποτελούν επιπλέον ατού.

Iδιοκτήτες: Γιώργος Γαργαρέτας, Κυριάκος Γαργαρέτας Bartender: Γιώργος Γαργαρέττας, Κώστας Μπαλατσός».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου