ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκε το λάδι Βολιώτη

βραβεύτηκε-το-λάδι-βολιώτη-583246

Το προϊόν απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO 2019

Τα εύσημα απέσπασε για μία ακόμη φορά το «Ελαιόλαδο Πηλίου» της οικογένειας Βολιώτη, που εκπροσώπησε επάξια την περιοχή στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη FOOD EXPO 2019. Το προϊόν, που έχει ως αφετηρία τα Ανω Λεχώνια και ακτίνα δράσης μέχρι το εξωτερικό, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο πλαίσιο της παραπάνω έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη φετινή έκθεση τροφίμων και ποτών της Αθήνας συμμετείχαν 1.300 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες, που προέρχονταν από όλο τον κόσμο, ξεπέρασαν τους 70.000, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών.

Το τοπικό προϊόν, που «ταξιδεύει» σε Γερμανία, Ελβετία, Βουλγαρία, Αυστρία και Γαλλία, απέσπασε μια ακόμη μεγάλη διάκριση, αλλά και το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της έκθεσης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Απόστολος Βολιώτης, «ψυχή» της επιχείρησης, ο οποίος συνεχίζει την επαγγελματική οικογενειακή παράδοση που εκτείνεται σε τρεις γενιές και μετρά περισσότερα από πενήντα χρόνια ζωής.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Βολιώτης υπογράμμισε ότι τον χαροποίησε ιδιαίτερα η διάκριση που απέσπασε, γιατί είναι τιμητική και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς οι υπόλοιποι ελαιοπαραγωγοί που συμμετείχαν στην έκθεση προέρχονταν από την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Αττική και αλλού.

«Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό. Φέτος συμμετείχα για πρώτη χρονιά και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια» είπε.

Μεταφέροντας παράλληλα τις εντυπώσεις του από τη συμμετοχή του στη FOOD EXPO 2019 επισήμανε ότι «τα σχόλια που απέσπασε το προϊόν μας ήταν θετικά. Το καλύτερο είναι ότι μας αναζητούσαν οι ξένοι για να δοκιμάσουν το λάδι μας και να μας γνωρίσουν, καθώς έχουμε αποσπάσει χρυσά βραβεία ποιότητας στο εξωτερικό».

Η νέα διάκριση, που απέσπασε το ελαιόλαδο της οικογένειας Βολιώτη, είναι ένα ακόμη σημαντικό βραβείο στη μακρά ιστορία της οικογένειας, που συνεχίζει την παράδοση με εφόδιο τη σύγχρονη τεχνολογία. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Βολιώτης «το στοιχείο που διαφοροποιεί το δικό μας προϊόν είναι ότι έχουμε διατηρήσει το άρωμα με την επεξεργασία που γίνεται χωρίς νερό». Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι κάθε διάκριση, που αποσπά το προϊόν της οικογενειακής επιχείρησης, είναι ένα ακόμη κίνητρο για συνέχιση της προσπάθειας, που διευρύνεται διαρκώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου