ΤΟΠΙΚΑ

Αποστολή ύποπτου φακέλου στα Δικαστήρια Βόλου

αποστολή-ύποπτου-φακέλου-στα-δικαστή-583291

Από Ν. Υόρκη με ασυνάρτητη επιστολή – Eρευνα της Σήμανσης στο Πρωτοδικείο Βόλου

Συναγερμός χθες στα Δικαστήρια Βόλου για ύποπτο φάκελο. Πρωινή ώρα από τη γραμματεία του Πρωτοδικείου παραλήφθηκε ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μία επιστολή με ασυναρτησίες.

Η επιστολή φαινόταν να έχει σταλθεί από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Νέα Υόρκη, ενώ η γλώσσα γραφής είναι η ελληνική.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Διοίκηση του Πρωτοδικείου Βόλου και κινητοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία, καθώς ο αποστολέας και συντάκτης της επιστολής φαινόταν να μην έχει σώας τα φρένας.

Γύρω στις 2.10 το μεσημέρι δύο αστυνομικοί της Σήμανσης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβαιναν στη γραμματεία του Πρωτοδικείου απ’ όπου είχε παραληφθεί ο φάκελος και διεξήγαγαν έρευνα μήπως το περιεχόμενο της επιστολής έκρυβε κινδύνους. Η έρευνα διεξήχθη με απόλυτη διακριτικότητα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Προφανώς για αποφυγή άσκοπου πανικού και αναστάτωσης για το περιστατικό ήταν ενημερωμένοι μόνο οι υπάλληλοι του επίμαχου γραφείου και η Διοίκηση του Πρωτοδικείου και όχι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, οι οποίοι δήλωναν άγνοια. Τελικά η έρευνα ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά οπότε και ο συναγερμός ήρθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς να εντοπίσουν κάποιο επικίνδυνο στοιχείο.

Επισημαίνεται ότι τις περισσότερες φορές για τις οποίες κινητοποιείται η Σήμανση είθισται να είναι τηλεφωνήματα για εκρηκτικούς μηχανισμούς που αποδεικνύονται φάρσες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα πιθανότατα για την αναβολή δικών. Η άρση του συναγερμού ανακούφισε τους υπαλλήλους οι οποίοι αποχώρησαν από τα γραφεία τους ήσυχοι.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου