ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο ο «Δημόκριτος» για την κεραία της Μαβίλη

στο-βόλο-ο-δημόκριτος-για-την-κεραία-583320

Κλιμάκιο προχώρησε σε μετρήσεις – Αντιδράσεις κατοίκων για την «εκτός αιχμής» ώρα των μετρήσεων Κλιμάκιο του «Δημόκριτου» βρέθηκε χθες το απόγευμα στον Βόλο, προκειμένου να προχωρήσει σε μετρήσεις ακτινοβολίας στη συνοικία Καραγάτς, όπου πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Οπως είναι γνωστό, στην οδό Μαβίλη έχει εγκατασταθεί από το 2017 κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφου σπιτιού, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στην πυκνοδομημένη συνοικία. Προ μηνός η κεραία ενεργοποιήθηκε προκαλώντας νέες οξείες αντιδράσεις περιοίκων που κατέθεσαν μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα η εξέταση των οποίων έχει προσδιοριστεί για τις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, μέσω της κεραίας της οδού Μαβίλη σε… κλοιό ακτινοβολίας βρίσκονται πέντε σχολικές μονάδες, τα 12ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, τα 1ο και 5ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Για το θέμα είχε κατατεθεί στη Βουλή επερώτηση και από τον βουλευτή Μαγνησίας Κώστα Στεργίου.

Χθες το απόγευμα, διμελές κλιμάκιο του «Δημόκριτου» προχώρησε σε επιτόπιες μετρήσεις ακτινοβολίας έξω από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γιάννη Δήμου. Στους κατοίκους που συγκεντρώθηκαν δεν ανακοινώθηκαν επίσημα αποτελέσματα. Η μόνη ενημέρωση που είχαν είναι ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι χαμηλά. Και πάλι όμως οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ο χρόνος των μετρήσεων δεν ήταν αντιπροσωπευτικός.

«Η ώρα που έγιναν οι μετρήσεις ήταν μετά τις 17:00, φυσικά όταν οι σχολικές μονάδες ήταν κλειστές, δηλαδή όταν δεν υπήρχε ζήτηση για κινητή τηλεφωνία και δεδομένα και άρα χαμηλές τιμές στα νούμερα και στις μέσες τιμές», λένε οι κάτοικοι που συνεχίζουν κάθε Τετάρτη τις συγκεντρώσεις τους επί της οδού Μαβίλη 90. Στη σημερινή μάλιστα έχουν ενημερώσει ότι θα βρίσκεται και ο ίδιος ο κ. Στεργίου, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους φέρεται να χαρακτήρισε «εμπαιγμό και κοροϊδία τη διαδικασία μέτρησης που αφήνει καθαρά ίχνη παρέμβασης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στο έργο μέτρησης του «Δημόκριτου»».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου