ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφή σύμβασης για το αποχετευτικό Νέας Αγχιάλου

υπογραφή-σύμβασης-για-το-αποχετευτικ-583970

Αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινά ο εργολάβος τις εργασίες κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων και των δύο αντλιοστασίων, μέσω των οποίων τα λύματα της περιοχής θα μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στον Βόλο. Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε σήμερα το πρωί σε λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιο Παπαευσταθίου, καθώς και τον ανάδοχο.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του βαρυτικού δικτύου ακαθάρτων, προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, ωστόσο θα κατασκευαστούν και ιδιωτικές συνδέσεις με το δίκτυο από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ.

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή. Δίνουμε λύση στο αποχετευτικό πρόβλημα μετά από δεκαετίες και αφήνουμε τις λακκούβες και τα κλαδιά για κάτι μίζερους όπως ο κ. Διαμαντένιας. Εμείς μιλάμε με έργα. Και πρόκειται για έργα που έχουν προγραμματιστεί από το 2015 και γίνονται πράξη», ανέφερε ο κ. Μπέος υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του έργου τόσο για το ίδιο το περιβάλλον, όσο και για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την προστασία του Παγασητικού.

«Χαίρομαι που ως δήμαρχος υπογράφω ένα τόσο μεγάλο έργο, όπως αντίστοιχα μεγάλο έργο ήταν και η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου», επεσήμανε, τονίζοντας ότι το αποχετευτικό δίκτυο της Ν. Αγχιάλου θα έρθει να «κουμπώσει» με τον βιολογικό του Βόλου για τον οποίο υπογράφεται έως τέλος Απριλίου η σύμβαση για την επέκτασή του, έργο συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου