ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερη απεργία σε εστίαση – εμπόριο

τριήμερη-απεργία-σε-εστίαση-εμπόριο-584036

Πρόταση να ακολουθήσει ο Βόλος το παράδειγμα της Πάτρας με σύνθημα «Κλείνουμε για να μην κλείσουμε»

Το παράδειγμα της Πάτρας, που ο χώρος εστίασης «νέκρωσε» χθες με πρωτοβουλία της τοπικής ένωσης που διαμαρτύρεται για την υπερφορολόγηση του κλάδου που οδηγεί σε μαζικά λουκέτα, ετοιμάζεται να ακολουθήσει ο Βόλος.

Με πρότασή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου θέτει ζήτημα τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης στην εστίαση στον Βόλο και μάλιστα από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Οπως αναφέρει ο κ. Γρηγορίου την πρότασή του θα καταθέσει στο νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, που θα προκύψει μέσα από τις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Απριλίου. Η θητεία του σημερινού προεδρείου λήγει στις 10 Απριλίου και ο κ. Γρηγορίου δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ως απερχόμενος πρόεδρος όμως τονίζει ότι «ο κλάδος είναι σε αναβρασμό» και ότι «είναι σημαντικό να γίνει μία τριήμερη καθολική κινητοποίηση ενάντια στην υπερφορολόγηση των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που πλέον δεν μπορούν ούτε μεροκάματο να βγάλουν».

Όπως υπογραμμίσει ο κ. Γρηγορίου, το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης εστίασης αγγίζει πλέον των 125% των μικτών εσόδων της με ό,τι αυτό συνεπάγεται. «Η παρανομία είναι στρατηγική επιβίωσης και όχι επιλογή μας», αναφέρει και προβλέπει νέα μαζικά λουκέτα στον χώρο και κατ’ επέκταση αύξηση της ανεργίας δεδομένου ότι η εστίαση απασχολεί σχεδόν το 30% των εργαζομένων.

«Κλείνουμε για να μην κλείσουμε» το σύνθημα της προτεινόμενης απεργίας με τον κ. Γρηγορίου να καταθέτει την πρότασή του και στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, προκειμένου η κινητοποίηση να γίνει από κοινού με τους εμπόρους που βρίσκονται όπως αναφέρει στον ίδιο παρονομαστή.

«Είναι αναγκαία η αντίδραση του κλάδου. Φορολογία και μείωση εσόδων μας γονατίζουν. Πρέπει να αντιδράσουμε. Ακολουθούμε το παράδειγμα της Πάτρας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου