ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σακκόπουλος: Να αναθεωρήσουν για το Εμπορευματικό Κέντρο στη Λάρισα

γ-σακκόπουλος-να-αναθεωρήσουν-για-το-ε-584132

Δήλωση του υπ. βουλευτή ΚΙΝΑΛ και γρ. ΝΕ Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ

Σε γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Σακκόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας ΠΑΣΟΚ, για το Εμπορευματικό Κέντρο αναφέρει:

«Δυστυχώς, την Παρασκευή 15 Μαρτίου από τη Λάρισα, ο γεν. γραμματέας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κος Θάνος Βούρδας, επιβεβαίωσε τη πρόθεση της Κυβέρνησης για την δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου (Ε/Κ) δέκα χιλιόμετρα βόρεια της Λάρισας, σε μία έκταση 400 στρεμμάτων, στη θέση Κουλούρι, όπου διαθέτει η ΓΑΙΟΣΕ ιδιόκτητη έκταση, του πρώτου Ε/Κ στην Ελλάδα χωρίς λιμάνι, ενός στοιχείου απαραίτητου για την βιωσιμότητά του. Η δήλωση αυτή ανατρέπει τον προηγούμενο σχεδιασμό του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας από το 2003, που προέβλεπε την ίδρυση Ε/Κ στον άξονα Λάρισας-Βόλου, που προφανώς είναι και η προτιμότερη για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Οι λόγοι πολλοί και προφανείς καθώς η περιοχή ιδίως του Βελεστίνου, είναι στρατηγικά, καλύτερα χωροθετημένη σε κόμβους συνδυασμένων μεταφορών ( Σιδηρόδρομος, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Οδικό δίκτυο).

Οι δηλώσεις Σπίρτζη περί δημιουργίας και ενός δεύτερου Ε/Κ στο Βόλο μάλλον τις εντυπώσεις προσπαθούν να διασκεδάσουν και όχι την ουσία καθώς, σε όλη την Ευρώπη λειτουργούν περίπου 100 Ε/Κ και στις ΗΠΑ γύρω στα 60 Ε/Κ και εμείς λέμε ότι θα φτιάξουμε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δύο, ένα στη Λάρισα και ένα στο Βόλο. Η Κυβέρνηση και η ΓΑΙΟΣΕ, πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς ο προτεινόμενος σχεδιασμός πλέον του ότι επιφέρει ακόμη ένα κτύπημα στην οικονομία της Μαγνησίας, είναι και παράνομος, καθώς για την προτεινόμενη έκταση 400 στρεμμάτων στη θέση Κουλούρι, ο Νόμος 3333/2005 – ΦΕΚ Α/91/12.4.2005 απαιτεί υποχρεωτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι σιδηροδρομικές υποδομές και διασυνδέσεις, η οδική σύνδεση δεν θα πρέπει να είναι σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων από το Λιμάνι του Βόλου καθώς και από το αεροδρόμιο Αγχιάλου που απέχουν, όμως, 70 χιλιόμετρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου