ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν τον «Ιππόκαμπο» οι «Μαμάδες της Μαγνησίας»

στηρίζουν-τον-ιππόκαμπο-οι-μαμάδε-584377

Μια ακόμη ανθρωπιστική δράση πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του δικτύου «Μαμάδες της Μαγνησίας» που επισκέφτηκαν χθες το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», ολοκληρώνοντας τη σημαντική ανθρωπιστική πρωτοβουλία «Συγκεντρώνω και στηρίζω».

Με αφορμή τις ατελείωτες ανάγκες που υπάρχουν εν μέσω οικονομικής κρίσης και με κίνητρό τους την αγάπη και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ψυχή, το εθελοντικό κοινωνικό δίκτυο «Μαμάδες της Μαγνησίας» συγκέντρωσε και πρόσφερε στην ευαίσθητη τοπική ομάδα των κινητικά αναπήρων Μαγνησίας πλαστικά καπάκια νερού, χυμών, αναψυκτικών και γάλακτος, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία με διπλό στόχο, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό.

Σκοπός του εθελοντικού δικτύου ήταν η στήριξη της προσπάθειας του «Ιππόκαμπου» για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, η προώθηση της ανακύκλωσης και η ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του Σωματείου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διαχειρίστρια του δικτύου «Μαμάδες της Μαγνησίας» Δωροθέα Πέρπερα «πρόθεσή μας είναι ο εθελοντισμός να γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Καταθέτοντας την ψυχή μας και λίγο από τον χρόνο μας, εισπράττουμε χαρά και «γεμίζουμε» με την αίσθηση της προσφοράς. Επιθυμία δε των «Μαμάδων της Μαγνησίας» είναι να γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν το βιβλίο όσο περισσότεροι συνάνθρωποί μας γίνεται και να σκορπίσουν εικόνες ελπίδας και μόρφωσης στοχεύοντας σ’ έναν κόσμο με λιγότερες διακρίσεις και ανισότητες. Μπορούν ζωές συνανθρώπων μας να αλλάξουν πορεία από δράσεις γενναιοδωρίας με σεβασμό στη διαφορετικότητα και την αναπηρία. Οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη πρέπει να μας συναντούν μπροστά τους με ουσιαστικές πράξεις και όχι με λόγια».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρόεδρος του Σωματείου Πέτρος Μπέλλος και τα μέλη του εξήγησαν στο δίκτυο των Μαμάδων τη φιλοσοφία λειτουργίας του «Ιππόκαμπου», ως πράξη αρχής, δεοντολογίας και αποτελεσματικότητας, την οποία πραγματώνουν και υπηρετούν συνεχώς, από την ίδρυσή του έως και σήμερα.

Οι εκπρόσωποι των δυο φορέων αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις και προτάσεις πάνω σε θέματα που αφορούν το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας και τις δράσεις αλληλεγγύης, αλληλοϋποστήριξης και δραστηριοποίησης των πολιτών και ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου