ΤΟΠΙΚΑ

Στο Τμήμα κάθε μήνα…προς γνώση και συμμόρφωση

στο-τμήμα-κάθε-μήναπρος-γνώση-και-συμ-584907

Υπό τον όρο να εμφανίζεται κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα έδωσε τη δυνατότητα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας να έχει τριετή αναστολή η εκτέλεση της ποινής του.

Τον Φεβρουάριο του 2018 σε έλεγχο των αστυνομικών ο καταδικασθείς είχε διαπιστωθεί ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης ενώ είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Ο 38χρονος είχε δικαστεί πρωτόδικα με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα μετά τη δίκη να οδηγηθεί στις φυλακές.

Η υπόθεση του 38χρονου συζητήθηκε εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή και το Δικαστήριο μείωσε την ποινή σε φυλάκιση 24 μηνών.

Το Δικαστήριο επέβαλε επιπλέον χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για έξι μήνες, ενώ έδωσε τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο να ασκήσει έφεση και να αποφυλακισθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα εμφανίζεται κάθε πρώτο πενθήμερο στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε άλλες τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, με ποινές φυλάκισης έως και δύο ετών.

Συγκεκριμένα, καταδίκασε έναν 29χρονο Βολιώτη σε ποινή φυλάκισης δύο ετών (όσο και πρωτόδικα) και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ με τριετή αναστολή για το ίδιο αδίκημα που συνέβη τον Μάιο του 2018.

Ένοχος κρίθηκε και ένας 27χρονος Βολιώτης στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών (από δεκαοχτώ μηνών που είχε καταδικασθεί πρωτόδικα), χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας και πινακίδων για έξι μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο καταδικασθείς είχε εμπλακεί σε τροχαίο υλικών ζημιών και στο αλκοτέστ είχε διαπιστωθεί ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τέλος, το Δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών (από δύο έτη πρωτόδικα), χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για έξι μήνες έναν 31χρονο Βολιώτη, που κρίθηκε ένοχος για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και για την πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή. Οδηγώντας Ι.Χ. έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου ο καταδικασθείς είχε συγκρουσθεί με ένα δίκυκλο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφριά οι δύο επιβάτες του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου