ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε στο κατεστραμμένο σπίτι του στην Αγριά…

επέστρεψε-στο-κατεστραμμένο-σπίτι-το-586018

Για να πειστεί ο 80χρονος ρακοσυλλέκτης από την Αγριά να φιλοξενηθεί σε δομή – Η δυσάρεστη έκπληξη που δοκίμασε όταν επέμεινε να επιστρέψει στο καμένο του σπίτι

Δεν πίστευε ότι το σπίτι του έχει καεί και ότι δεν είναι κατοικήσιμο. Υπέγραψε ότι θέλει να βγει από το Νοσοκομείο και ζήτησε από τους διασώστες του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν μέχρι τη κατοικία του. Μόλις έφτασε εκεί τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Τον λόγο πλέον έχουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου, που θα προσπαθήσουν να τον πείσουν να αποδεχτεί να φιλοξενηθεί σε δομή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πρόκειται για τον 80χρονο ρακοσυλλέκτη από την Αγριά, που παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή του στις 21 Φεβρουαρίου, όταν άναψε κερί για να μπορεί να βλέπει τη νύχτα και κινδύνεψε να καεί ζωντανός. Από τη φωτιά που ξέσπασε το σπίτι κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Ήταν άλλωστε γεμάτο με δεκάδες εύφλεκτα αντικείμενα τα οποία συνήθιζε να μαζεύει ο ίδιος επί πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα το σπίτι να έχει μετατραπεί σε «εστία μόλυνσης» για ολόκληρη τη γειτονιά.

Ο 80χρονος χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σώθηκε από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το σπίτι. Είχε όμως εισπνεύσει καπνό και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με την περίπτωσή του εκτός από τους θεράποντες γιατρούς από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Αχιλλοπούλειου, αφού ήταν πασιφανές πως ο 80χρονος χρειαζόταν βοήθεια και κοινωνική μέριμνα.

Στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας αφού έκαναν αυτοψία στο σπίτι του και διαπίστωσαν πως δεν είναι κατοικήσιμο, προσπάθησαν να τον πείσουν μόλις αναρρώσει να φιλοξενηθεί σε μία δομή και του πρότειναν το γηροκομείο. Ο ίδιος δεν το αποδέχτηκε. Αμφισβήτησε ευθέως πως το σπίτι του είναι ακατάλληλο για να μείνει εκεί και χθες ζήτησε και πήρε εξιτήριο.

Πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον μετέφερε με ασθενοφόρο στο σπίτι του στην Αγριά, εκεί όμως τον περίμενε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Είδε ιδίοις όμμασι ότι το σπίτι είναι κατεστραμμένο σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά αφενός και αφετέρου στο εσωτερικό του όπου υπάρχουν ακόμη πολλά άχρηστα αντικείμενα παρατημένα εδώ και εκεί, δεν αντέχει να παραμείνει άνθρωπος ούτε λεπτό.

Στη θέα του ασθενοφόρου και του 80χρονου που ζήτησε να μπει μέσα στο σπίτι, οι περίοικοι βγήκαν στον δρόμο, απορημένοι κυρίως, αν και κατά πόσο είναι δυνατόν να αφεθεί ένας άνθρωπος να ζήσει υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα κατεστραμμένο σπίτι.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετά από λίγα λεπτά συνόδευσε ξανά τον 80χρονο στο ασθενοφόρο και αναχώρησε με προορισμό και πάλι το Νοσοκομείο, όπου όπως φαίνεται προσωρινά θα συνεχίσει να έχει εξασφαλισμένη διαμονή μέχρι νεωτέρας ο ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης.

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιχειρηθεί εκ νέου να πειστεί ο 80χρονος να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Βόλου, προκειμένου να μπορεί να έχει μία αξιοπρεπή φροντίδα, αφού η παραμονή του στο Αχιλλοπούλειο δεν μπορεί να παραταθεί για πολύ καιρό ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου