ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρηση- «σκούπα» στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου για ναρκωτικά

επιχείρηση-σκούπα-στο-πάρκο-του-αγ-κ-586519

Προσαγωγές και ανακρίσεις στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου έως αργά το βράδυ

Σε επιχείρηση – «σκούπα» κατά της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών προχώρησε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί του προχώρησαν το απόγευμα σε αιφνιδιαστικό έλεγχο μετά από καταγγελίες για εμπορία ναρκωτικών.

Απογευματινές ώρες οι άνδρες της Δίωξης προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφάλειας του ΚΛΒ τρία άτομα, τα οποία ανακρίνονταν έως αργά χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρείς αλλοδαπούς υπηκόους Μπαγκλαντές κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας.

Η «έφοδος» των λιμενικών πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα για ύποπτη κίνηση ατόμων στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Το κεντρικό πάρκο της πόλης συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό νέων με αποτέλεσμα ύποπτα άτομα για εμπορία ναρκωτικών να συχνάζουν στην περιοχή και να προκαλούν πονοκέφαλο για οικογένειες εφήβων.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα που οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν οι καταγγελίες αυτές είχαν αυξηθεί και έτσι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αποφάσισε να δράσει αιφνίδια και οργανωμένα.

Οι λιμενικοί έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους χθες που η παραλία είχε πολύ κόσμο και στο πάρκο υπήρχε ένας μεγάλος αριθμών εφήβων.

Παρακολουθώντας διακριτικά την κίνηση στην περιοχή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου αποφάσισε να «χτυπήσει» το απόγευμα και άρχισε να ζητάει από ύποπτα άτομα την εξακρίβωση των στοιχείων τους και να κάνει ελέγχους.

Μετά τις προσαγωγές η ανάκριση στο Τμήμα Ασφαλείας συνεχιζόταν έως και μετά τις 11 το βράδυ.

Επισημαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται επιχείρηση – «σκούπα» στον Αγιο Κωνσταντίνο. Συνεργαζόμενες ομάδες των λιμενικών έχουν πραγματοποιήσει «εφόδους» και στο παρελθόν.

Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου έχουν εντοπιστεί ναρκωτικές ουσίες σε διάφορα σημεία ακόμη και σε κάδους απορριμμάτων. Στο παρελθόν επιτήδειοι είχαν κρύψει μία ζυγαριά ακριβείας μέσα σε φρεάτιο.

Η κίνηση ύποπτων ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών απασχολεί οικογένειες εφήβων που κατοικούν στη γύρω περιοχή και βλέπουν καθημερινά και αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που υπάρχουν για τους νέους.

Απογευματινές ώρες ένας μεγάλος αριθμός νέων συχνάζουν στην περιοχή, ενώ στο πάρκο βρίσκουν καταφύγιο και άτομα του περιθωρίου και επιτήδειοι εις βάρος των οποίων υπάρχουν έντονες υποψίες ότι διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου