ΤΟΠΙΚΑ

«Λίφτινγκ» στον Αγιο Νικόλαο Βόλου

λίφτινγκ-στον-αγιο-νικόλαο-βόλου-587202

Εργασίες στεγανοποίησης της στέγης και εξωραϊσμός της κατακόμβης με παράλληλη κατασκευή μουσειακού χώρου

Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, οι οποίες πέραν της στέγης και των εξωτερικών επιφανειών θα επεκταθούν και στην κατακόμβη. Στον χώρο της κατακόμβης, όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων το «Δος Ημίν» το κέντρο καθημερινής σίτισης δεκάδων απόρων, θα εκτελεστούν επίσης εργασίες εξωραϊσμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το έργο, που αφορά στην αποκατάσταση της στέγης και των εξωτερικών επιφανειών του ναού, θα υλοποιηθεί με κονδύλι που διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει χωριστεί σε δύο υποέργα.

Το πρώτο περιλαμβάνει τη δυτική και τη νότια πτέρυγα και το δεύτερο την ανατολική και τη βόρεια του ναού.

«Τη δεδομένη χρονική περίοδο είμαστε σε μια φάση επίσπευσης των γραφειοκρατικών διεργασιών, για να αρχίσουν τα έργα στα τέλη της άνοιξης και στη διάρκεια του καλοκαιριού να έχει προχωρήσει το πλείστο της εργασίας, για να συνεχιστεί η δεύτερη φάση του έργου την επόμενη άνοιξη» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Βασικό ζητούμενο είναι η στεγανοποίηση της στέγης, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ειδική μέθοδος που «δίνει ζωή» σε υλικά παλαιότερων ετών, δημιουργώντας ισχυρό πλέγμα προστασίας από την υγρασία.

Μεταξύ των στόχων που έχουν τεθεί, εξάλλου, είναι η ανακαίνιση της κατακόμβης του ναού, παράλληλα με το έργο της βελτίωσης των εξωτερικών επιφανειών. «Είμαστε σε φάση διερεύνησης μελετητή, προκειμένου να υλοποιήσουμε, στην συνέχεια, το συγκεκριμένο έργο που αφορά την κατακόμβη και θα υλοποιηθεί με ίδιους πόρους» υπογράμμισε ο π. Χαρίλαος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου