Συλλαλητήριο στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-16, 12:46:22
Συλλαλητήριο στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών

Συλλαλητήριο με αίτημα να σταματήσει η καύση RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ και να μην κατασκευαστεί εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων από τον Δήμο Βόλου, ξεκίνησε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον Βόλο, απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης.

Στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες που διαδηλώνουν φορώντας ιατρικές μάσκες, κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών.

Το παρών στο συλλαλητήριο δίνει και ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής που σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι αίτημα όλων πρέπει να παραμείνει να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και να μη δοθεί άδεια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου. Και πρόσθεσε πως "όλοι δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να φωνάζουμε και να αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον".

Ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης από την πλευρά του τόνισε ότι τώρα μπορεί να υπάρχει η καύση σκουπιδιών, αλλά μετά μπορεί να έρθουν τα τοξικά απόβλητα και κάλεσε όλους να αγωνιστούν για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, Απόστολος Ριζόπουλος, ζήτησε να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση προς όλους όσοι προωθούν την καρκινογόνο καύση σκουπιδιών.

Η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου, που επίσης συμμετέχει στο σημερινό συλλαλητήριο, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως βρίσκεται κοντά στους πολίτες που αγωνίζονται για την υγεία τους και υποστήριξε ότι σε μία όμορφη πόλη όπως είναι ο Βόλος, οι πολίτες της δεν μπορεί να ζουν με την καρκινογόνο καύση σκουπιδιών.

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, είπε πως όλοι οι πολίτες που δεν έχουν οικονομικά ή πολιτικά συμφέρονται βρίσκονται σήμερα στο συλλαλητήριο και διαδηλώνουν κατά της καύσης RDF και SRF.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Βόλου, Ηλίας Κουτσερής, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι αγωνιζόμαστε γιατί το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών εξακολουθεί να υπάρχει. Επεσήμανε επίσης πως η Ενωση ζητά την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

 

Πορεία μέχρι την ΑΓΕΤ

Μετά το τέλος των ομιλιών, ξεκίνησε πορεία μέσω της οδού Ιάσονος η οποία θα καταλήξει στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται γονείς με τα παιδιά τους, ενώ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: "Αγοραστέ και Μπέο η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά".

Φτάνοντας η πορεία μπροστά στο Νοσοκομείο Βόλου, οι διοργανωτές παρουσίασαν ένα δρώμενο. Μία αναπαράσταση κηδείας, με μεταφορά ενός φέρετρου και νεκρώσιμη πομπή στη κεφαλή της οποίας βρίσκονταν ένας άνδρας κρατώντας στεφάνι κηδείας.

Ανάλογο δρώμενο παρουσιάστηκε και όταν η πόρεια έφτασε έξω από την ΑΓΕΤ, στην Αγριά.

 

Οπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές της συγκέντρωσης, ψήφισμα θα θυροκολληθεί στο Δημαρχείο Βόλου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=