ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: Μονιμοποίηση συμβασιούχων και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο Βόλου

λα-σ-μονιμοποίηση-συμβασιούχων-και-πρ-587545

Περιοδεία πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας και στο ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Νάνος, η Δέσποινα Ευαγγελινού υποψήφια δημοτική σύμβουλος και ο Θανάσης Βογιατζής υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας.

Στη συζήτηση με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου που στεγάζονται στο πρώην δημαρχείο Ν. Ιωνίας, αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα με κυριότερο αυτό της έλλειψης προσωπικού.

Οπως ειδικότερα επισημάνθηκε από τα στελέχη της ΛΑ.Σ. “Στην υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Βόλου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή, ακόμη και ο εντοπισμός πολλών ακινήτων. Ταυτόχρονα η ένταξη των ακινήτων στο εθνικό κτηματολόγιο έχει δημιουργήσει πραγματικό αδιέξοδο στην υπηρεσία, αφού πρέπει να συγκεντρωθούν συμβόλαια και άλλα έγγραφα, που για πολλά ακίνητα δεν υπάρχουν και πρέπει να γίνουν απ’ την αρχή. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο γραφείο προσωπικού. Η διαρκής αλλαγή των νόμων, οι πολλές διαφορετικές σχέσεις εργασίας με τα διάφορα προγράμματα πρόσληψης προσωπικού, με κάθε λογής ελαστικών σχέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, έχει αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των υπαλλήλων, σε ένα πόστο μεγάλης ευθύνης”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αποστόλης Ριζόπουλος είπε ότι τα παραπάνω έχουν σχέση με τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην τοπική διοίκηση. Ανάμεσα σε άλλα -όπως είπε- είναι και η κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό του δήμου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (2μηνα, 5μηνα, 8μηνα, κ.ά), εκτός από το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνει μονιμοποίηση των συμβασιούχων και να προσληφθεί το απαραίτητο, μόνιμο και αναγκαίο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου. Απηύθυνε επίσης κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της καύσης των σκουπιδιών και ΠΕΤ – ΚΟΚ, επισημαίνοντας τους μοιρασμένους ρόλους κυβέρνησης- περιφέρειας και δήμου στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ΑΓΕΤ.

Ο Αποστόλης Νάνος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Κατήγγειλε ότι “η σημερινή δημοτική αρχή Βόλου, όπως και οι προηγούμενες, καθώς επίσης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε ιμάντα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, σε φορομπηχτικό μηχανισμό, σε «έμπορο» των κοινωνικών αγαθών και των υπηρεσιών”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε πως “την ίδια πολιτική υπηρετούν και οι υποψήφιοι – ες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αφού αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δήμους είναι έργο των κομμάτων που νομοθέτησαν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, κόμματα που σήμερα τους στηρίζουν”.

Τους κάλεσε, επίσης, “να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αποκτήσει, να θυμηθούν ποιο κόμμα ήταν μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματα τους το προηγούμενο διάστημα, να θυμηθούν αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση στα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και να τους καταδικάσουν με τη ψήφο τους, στηρίζοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση” παντού στις επερχόμενες εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου