ΤΟΠΙΚΑ

Βαρυποινίτης απέδρασε από την Κασσαβέτεια και αναζητείται

βαρυποινίτης-απέδρασε-από-την-κασσαβ-587681

Ο κρατούμενος, που εξέτιε κάθειρξη 27 ετών για ληστεία, αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές

Αλλη μία απόδραση κρατουμένου από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ένας υπήκοος Αλβανίας 39 ετών, ο οποίος μάλιστα εξέτιε κάθειρξη 27 ετών για ληστεία, είχε φύγει τον Ιούλιο του 2017 από τις φυλακές με εξαήμερη άδεια και δεν επέστρεψε πίσω ποτέ.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 20 ευρώ ημερησίως.

Όμως, ο βαρυποινίτης δεν ήταν παρών στην δίκη καθώς διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται για τη μοναδική απόδραση από τις φυλακές Κασσαβέτειας. Στις πρότυπες φυλακές σχεδόν κάθε χρόνο πραγματοποιείται και μία απόδραση.

Η τελευταία υπόθεση που απασχόλησε τα δικαστήρια ήταν στις 10 Ιανουαρίου του 2019 οπότε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικάσει έναν 62χρονο κρατούμενο σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ο βαρυποινίτης που εξέτιε ποινές κάθειρξης είκοσι ετών και οχτώ ετών για υποθέσεις ναρκωτικών απέδρασε από τη φυλακή με πανομοιότυπο τρόπο, μη επιστρέφοντας από εξαήμερη άδεια. Όμως είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια είχε μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού.

Πάντως, στις περισσότερες από τις υποθέσεις φαίνεται ότι οι βαρυποινίτες δεν εντοπίζονται μετά την απόδραση καθώς φροντίζουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος.

Αυτό τουλάχιστον συνέβη στην περίπτωση του 39χρονου Αλβανού που καταδικάστηκε χθες αλλά και ενός 53χρονου επίσης υπηκόου Αλβανίας που καταδικάστηκε για απόδραση στις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Τα ίχνη και αυτού του κρατούμενου, του 53χρονου, που εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών εξαφανίστηκαν μετά από 6ημερη άδεια τον Ιανουάριο του 2016 και έκτοτε αναζητείται.

Επισημαίνεται ότι οι αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας θεωρούνται πρότυπο πανελλαδικά. Στην Κασσαβέτεια απ’ όπου απέδρασαν οι καταδικασθέντες κρατούμενοι η διαβίωση είναι ημιαυτόνομη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου