ΤΟΠΙΚΑ

Παρέσυρε ποδηλάτη στη Ν. Ιωνία και δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει

παρέσυρε-ποδηλάτη-στη-ν-ιωνία-και-δεν-σ-587724

Φυλάκιση 23 μηνών σε οδηγό αστικού λεωφορείου

Συνολική ποινή φυλάκισης 23 μηνών επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε οδηγό αστικού λεωφορείου, που κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Ιωνία. Ο οδηγός του αστικού λεωφορείου φέρεται να μην επέδειξε σύννομη συμπεριφορά μετά από το ατύχημα.

Συγκεκριμένα, ενώ είχε παρασύρει με το λεωφορείο έναν 42χρονο ποδηλάτη ρίχνοντάς τον στο οδόστρωμα, ωστόσο δεν σταμάτησε για να του παράσχει βοήθεια, ενώ εκείνος είχε τραυματιστεί ελαφρά.

Εξεταζόμενος ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο παθών είπε το λεωφορείο τον είχε προσπεράσει από αριστερά ενώ κινούταν επί της Λεωφόρου Ειρήνης και στην πορεία τον χτύπησε με την δεξιά του πλευρά με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στην άσφαλτο.

Από τη πλευρά του πάντως ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι ο ποδηλάτης έπεσε στο οδόστρωμα επειδή τρόμαξε και έχασε την ισορροπία του. Ο οδηγός του λεωφορείου δεν αντιλήφθη τι είχε συμβεί, πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης καταδίκης το δικαστήριο αφαίρεσε από τον οδηγό του αστικού λεωφορείου και την άδεια ικανότητας οδήγησης για τρεις μήνες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου