«Μαζί για τον Βόλο»: Ζητούμε ενημέρωση για τα «ισοδύναμα» λόγω μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-15, 19:31:37
«Μαζί για τον Βόλο»: Ζητούμε ενημέρωση για τα «ισοδύναμα» λόγω μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας

"Σε συνέχεια αυτής της δέσμευσης του Υπουργού Αμυνας, ζητούμε ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματικών φορέων σχετικά με το ποια θα είναι αυτά τα «ισοδύναμα» και ποιο το πλάνο της εφαρμογής τους", επισημαίνεται από την δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο", με αφορμή τη δημοσιοποίηση σήμερα ότι η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας από τον Βόλο προχωρά και ότι ήδη 450 στρατιωτικοί έχουν λάβει τις εντολές μετακίνησης σε Αυλώνα και Σκαραμαγκά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της κίνησης αναφέρονται τα εξής:

"Τα σημερινά δημοσιεύματα σχετικά με τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών προκαλούν ανησυχία. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, παρουσία τοπικών βουλευτών και της Αντιπεριφερειάρχη, για αντισταθμιστικά μέτρα σε περίπτωση μεταφοράς της Ταξιαρχίας. Με σεβασμό στις αποφάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, λαμβάνοντας παράλληλα μέτρα για τη θωράκισης της τοπικής οικονομίας, είχαμε κρίνει θετικά τη δέσμευση του υπουργού για «ισοδύναμα». Σε συνέχεια αυτής της δέσμευσης, ζητούμε ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματικών φορέων σχετικά με το ποια θα είναι αυτά τα «ισοδύναμα» και ποιο το πλάνο της εφαρμογής τους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Ιάσονας Αποστολάκης και η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» είχαμε τονίσει εδώ και καιρό, την ανάγκη διαλόγου για τη μελλοντική αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου σε περίπτωση μεταφοράς, με σκοπό να υπάρξει μια επεξεργασμένη πρόταση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή απέδειξε την ανικανότητά της να υπερασπιστεί το τοπικό συμφέρον, επί ένα χρόνο δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία σε θεσμικό επίπεδο και τελευταία κρύφτηκε πίσω από fake news περί hot spot για να δικαιολογήσει την αδράνειά της. Αν θέλουν να αναζητήσουν υπονομευτές της πόλης, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη! ".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=