ΤΟΠΙΚΑ

Αλ. Βούλγαρης «Κρατάω το στόμα μου κλειστό για το ποιος είναι τι, παρά τις προκλήσεις»

αλ-βούλγαρης-κρατάω-το-στόμα-μου-κλει-589524

Ο πρώην δήμαρχος απαντά στους επικριτές του για την ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής για το Μουσείο της Αργούς

Αντί να «κυνηγούν ανεμόμυλους» και αντί να «μάχονται» όποιον νοιάζεται για την πόλη να καταθέσουν τα δικά τους προτάγματα, απαντά ο πρώην Δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης σε όσους τον επικρίνουν για την ανάληψη της προεδρίας στην Επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Δήμο Βόλου για την κατασκευή του Θεματικού Πάρκου και του Μουσείου της Αργούς.

Αναλυτικά στην δήλωσή του ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης αναφέρει εξής: «Σε όλη μου τη ζωή έμαθα να αγωνίζομαι με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών. Για δεκαετίες παραμένω και τιμώ τον πολιτικό μου χώρο. Δεν φυγομάχησα ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Η ΑΡΓΩ είναι υπόθεση όλης της πόλης. Αν μπορώ να προσφέρω θα το κάνω με όλη μου την καρδιά, χωρίς υστεροβουλία. Έχω τη δική μου προσωπικότητα και δεν ταυτίζομαι με κανέναν.

Για την ΑΡΓΩ, έδωσα προσωπικές μάχες για να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το ταξίδι το 2008 και η απόφασή μου να συνδράμω προκειμένου να ολοκληρωθεί και το εγχείρημα με την κατασκευή του Θεματικού Πάρκου και του Μουσείου της Αργούς, ήταν μία συνειδητή επιλογή απέναντι στην πόλη και στους πολίτες του Βόλου. Κάθε άλλος συνειρμός, πηγάζει από συνειδητή διαστρέβλωση των γεγονότων και πικρόχολες γραφίδες, που χρόνια τώρα χύνουν δηλητήριο ενάντια σε όποιον δεν συμπορεύεται «στο άρμα τους». Τους έχω γευτεί… και λόγω χαρακτήρα δεν θα τους ακολουθήσω.

Κρατάω το στόμα μου κλειστό για το ποιος είναι τι, παρά τις προκλήσεις που δέχομαι.

Όποτε βρίσκονται σε πανικό, καταφεύγουν στη λάσπη. Είναι πλέον προβλέψιμοι. Σπεύδουν και κολλούν ταμπέλες για δήθεν «ποιος είναι με ποιόν», μόνο και μόνο για τους δικούς τους μικροπολιτικούς σκοπούς.

Επειδή όμως ποτέ δεν φοβήθηκα να αντιπαρατεθώ για τις θέσεις και τις απόψεις μου, ακόμη και όταν αυτό είχε προσωπικό κόστος, τους προτρέπω αντί να «κυνηγούν ανεμόμυλους» και αντί να «μάχονται» όποιον νοιάζεται για την πόλη, να καταθέσουν τα δικά τους προτάγματα. Έτσι θα είναι πιο χρήσιμοι για τον Βόλο και τους πολίτες»

Σχόλιο Γιάννη Αναστασίου

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου στην προεδρία της Επιτροπής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας Γιάννης Αναστασίου αναφέρει:

«Ως υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία με ξεκάθαρη διαχρονικά στάση στην πράξη, απέναντι στα φαινόμενα αντιδημοκρατικής και λαϊκίστικης πραγματικότητας στη πόλη του Βόλου, στην πολιτική μου αντίληψη η ερμηνεία της στάσης του πρώην Δημάρχου Βόλου και υφυπουργού Αλέκου Βούλγαρη ως “αρχιτέκτονα” στην υπόθεση του Μουσείου της Αργούς -που επί πέντε χρόνια είχε “ξεχάσει” η σημερινή Δημοτική Αρχή-, είναι πως στηρίζει τον κ.Μπέο. Η απόσταση μου από τέτοιου είδους επιλογές -θέλω να πιστεύω και της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής- είναι προφανές πως είναι μεγάλη».

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει:

“Με έκπληξη διαπιστώσαμε την αλλοτρίωση, της αμόλυντης σημερινής Δημοτικής Αρχής από τα μιάσματα των “πολιτικών απατεώνων” και “καταστροφέων της πόλης” των προηγούμενων ετών. Ως τέτοια μπορούμε μόνο να ερμηνεύσουμε την “τιμή” που έγινε στον σύντροφο και πρώην υπουργό της παράταξης μας Αλέκο Βούλγαρη Ο κ. Μπέος. εκτίμησε ως φαίνεται τη παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας όπου ο μπεϊσμός δεν είναι καλεσμένος, αλλά και την αποτελεσματικότητά του στην θητεία του στον Δήμο.

Μολονότι νιώθουμε μεγάλη απόσταση από την επιλογή του Αλέκου Βούλγαρη, είμαστε βέβαιοι πως θα διαπρέψει στα νέα του καθήκοντα… Η αναγνώριση της αξίας του άλλωστε από τον Δήμαρχο Μπέο και η αλληλοϋποστήριξη τους στον κοινό τους στόχο, αποτελούν εγγύηση. Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτοι και προσηλωμένοι στην προσπάθεια επιστροφής στην πόλη του Βόλου της δημοκρατικής της κανονικότητας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου