ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο βήμα για το Μουσείο της Αργούς

πρώτο-βήμα-για-το-μουσείο-της-αργούς-589862

Στην προεδρία ο πρώην δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης – «Θέλω να προσφέρω στην πόλη», δήλωσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δρομολόγησης της κατασκευής του Μουσείου της Αργούς, μετά την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης, έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη σύσταση της επιτροπής παρακολούθησης ολοκλήρωσης του έργου.

Με πρόταση της δημοτικής αρχής την προεδρία της επιτροπής αναλαμβάνει ο πρώην δήμαρχος και πρώην υπουργός Αλέκος Βούλγαρης. «Εχουμε τη χαρά και την τιμή σε αυτή την προσπάθεια να λαμβάνει μέρος ο κ. Βούλγαρης όχι με την πολιτική του ιδιότητα, αλλά με αυτή που ξεκίνησε και τον συνοδεύει, την επιστημονική του ιδιότητα ως αρχιτέκτονα», σημείωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς.

«Πάνω απ’ όλα ως επαγγελματίας αρχιτέκτονας μηχανικός με την αρχιτεκτονική, οικοδόμησα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ως συνδικαλιστής και πολιτικός βασίστηκε πάντα στην επιθυμία μου να προσφέρω στον τόπο μου, τους συνανθρώπους μου και τους κοινωνικούς αγώνες μέσα από τον χώρο της Ενωσης Κέντρου παλιά, του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια και του ΚΙΝΑΛ σήμερα.

Η προσφορά στον τόπο μου είναι συγκεκριμένη και έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό που επιθυμώ σήμερα είναι να κλείσω τον κύκλο της ζωής μου με την αρχιτεκτονική όπως ξεκίνησα με το σημαντικό αυτό για την ανάπτυξη της πόλης μας έργο. Αυτός και μόνο είναι αποκλειστικά ο λόγος που αποδέχομαι την τιμητική για εμένα πρόταση της δημοτικής αρχής για το Μουσείο της Αργούς.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία και σχόλια για το γεγονός αυτό δεν με αγγίζουν γιατί η θέση μου είναι ξεκάθαρη και μοναδική.

Τα αξιώματα που υπηρέτησα στην πολιτική τιμώντας τον πολιτικό χώρο που με ανέδειξε ανήκουν στο παρελθόν, ο τίτλος και το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού όμως ήταν και παραμένει για πάντα στη ζωή μου», ήταν η έγγραφη δήλωση του κ. Βούλγαρη που αναγνώστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο ίδιος επιστρέφοντας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου για λίγα λεπτά χαρακτήρισε πρόκληση την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς το οποίο όπως είπε θα καταστήσει τον Βόλο ως πόλη – τουριστικό προορισμό κι όχι… πέρασμα προς το Πήλιο, τις Β. Σποράδες και τα Μετέωρα.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δήλωσε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του προκατόχου του Αλέκου Βούλγαρη και δεσμεύτηκε για δύο πράγματα, «η σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησε και θα ολοκληρώσει και το Μουσείο της Αργούς και το Δημοτικό Θέατρο Βόλου που κάποιοι με κομματικές εξαρτήσεις δεν θα μπορούσαν να κάνουν ούτε στο όνειρό τους».

Προχώρησε μάλιστα και σε μία αλλαγή στη σύσταση της επιτροπής. Αντικατέστησε τον κ. Τέλη Δουλόπουλο που όπως είπε «έχει κομματικές εξαρτήσεις» με τον κ. Νίκο Ντόκο πρόεδρο του σωματείου Αργοναυτών.

Η σύνθεση της επιτροπής έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Αλέκος Βούλγαρης και μέλη οι κ.κ. Αθανάσιος Σταυρίδης πολιτικός μηχανικός, Τάσος Καπουρνιώτης αρχιτέκτονας μηχανικός, Νίκος Ντόκος πρόεδρος σωματείου Αργοναυτών και Κωνσταντίνος Νάκος επιχειρηματίας, κατασκευαστής τεχνικών έργων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου