ΤΟΠΙΚΑ

Μοτοσικλέτα οδήγησε στους ληστές

μοτοσικλέτα-οδήγησε-στους-ληστές-444827

Η δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία εγκατέλειψαν λόγω μηχανικής βλάβης λίγα μόλις οικοδομικά τετράγωνα μετά την τράπεζα Πειραιώς, στη Ν. Ιωνία, σπεύδοντας να εξαφανιστούν μετά από ένοπλη ληστεία, ήταν το «κλειδί» για την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που εξιχνίασε την υπόθεση ύστερα από εντατικές έρευνες.
 
Μια σειρά στοιχείων συγκλίνουν, έναν ακριβώς χρόνο μετά τη ληστεία με λεία 4.530 ευρώ, ότι συνεργός –άμεσος ή έμμεσος παραμένει προς το παρών άγνωστο- ήταν 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Σπετσών Αττικής. Το πρόσωπο, όμως, για το οποίο προέκυψαν αποχρώσες ενδείξεις σε βάρος του σχετικά με τη συμμετοχή του στο επίδικο έγκλημα, ξαφνικά μετακόμισε…
 
Ενέργεια που ενισχύει τις υποψίες των αστυνομικών αρχών ότι πρόκειται για το ένα από τα δύο άτομα, τα οποία με καπέλα τζόκεϊ, μαύρα γυαλιά ηλίου και πιστόλια είχαν εισβάλει στις 11:15 το πρωί της 14ης Απριλίου 2010, στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς.
 
Η μοτοσικλέτα, που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διαφυγή τους, εγκαταλείφθηκε δύο οικοδομικά τετράγωνα πιο μακριά, στην οδό Αϊδινίου. Μετά από πραγματογνωμοσύνη διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κλαπεί και ότι ο μόνος τρόπος για να τεθεί σε λειτουργία η μηχανή της ήταν με τα κλειδιά του κατόχου της.
 
Το «νήμα» των ερευνών για τον κάτοχο της δίκυκλης ξεκίνησε από την Αμερική. Εκεί είχε βρεθεί ο πριν από χρόνια ιδιοκτήτης της, ο οποίος την πούλησε δίχως τα απαιτούμενα έγγραφα μεταβίβασης. Οι έρευνες οδήγησαν στον τελευταίο ιδιοκτήτη, τον υπήκοο Αλβανίας στην Αττική. Στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις υποστήριξε ότι η μηχανή του, το χρονικό διάστημα της ληστείας, είχε κλαπεί και ισχυρίστηκε ότι του είχαν μείνει μόνο τα κλειδιά, τα οποία και παρέδωσε…
 
Όμως, χωρίς κλειδιά η μηχανή ήταν αδύνατο να κινηθεί, καθώς όπως αποδείχθηκε δεν είχε παραβιαστεί ο «εγκέφαλός» της.
 
Δεύτερο και σημαντικό στοιχείο προέκυψε μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του 23χρονου αλλοδαπού. Ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι δεν γνώριζε καν που βρίσκεται ο Βόλος, διαπιστώθηκε ότι δύο ημέρες πριν τη ληστεία βρίσκονταν στο Βόλο…
 
Ο ύποπτος για τη ληστεία κλήθηκε πριν ένα μήνα περίπου να εμφανιστεί για κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα. Όχι μόνο δεν εμφανίστηκε για κατάθεση, αλλά δεν παρουσιάστηκε ούτε την 1η του μήνα, σύμφωνα με περιοριστικούς όρους που είχε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών.
Απεναντίας, έσπευσε να μετακομίσει από το σπίτι του στην περιοχή Σπετσών και να εξαφανίσει τα ίχνη του.

 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ολοκλήρωσε την προανάκριση. Πλέον το λόγο έχει Ανακριτής για την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 23χρονου αλλοδαπού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου