ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ ο Πάρις Μουτσινάς

υποψήφιος-ευρωβουλευτής-με-το-ακκελ-ο-591124

Tην προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης επισκέφθηκε τη Μαγνησία με σκοπό να επικοινωνήσει με μέλη και συνεργάτες, για την προετοιμασία του κόμματος στην πορεία του προς τις ευρωεκλογές.

Στις συναντήσεις αυτές διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την οργανωμένη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει υποτιμηθεί από το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με εργαλεία τη σύγχρονη τεχνολογία και τη Γεωργία ακριβείας θα αποτελέσει τη βάση και το εφαλτήριο για τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας, την καινοτομία, το εμπόριο, τις εξαγωγές και τον τουρισμό.

Στις συναντήσεις αυτές ανακοινώθηκαν επίσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΑΚΚΕΛ στη Μαγνησία κ.κ. Μουτσινάς Πάρις και Γκρίνιας Γιάννης. Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Τσιομπανιδης συμμετείχε σε συζήτηση σε ραδιοφωνική εκπομπή σχολίασε όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο υπουργός Υ.Π.Α.Α.Τ. κ. Αραχωβίτης ως εξής:

«Ο κύριος υπουργός μίλησε με έμφαση για την αγροτική πολιτική η οποία ουδόλως διαφέρει από την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού η παραγωγική ανασυγκρότηση της Αγροτικής οικονομίας αφήνεται στον αυτόματο πιλότο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και ο σχεδιασμός των προγραμμάτων στην ιδιωτική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς «Γαία επιχειρείν». Αναφέρθηκε στη σοβαρή εργασία που έχει γίνει 5 χρόνια από το ΑΚΚΕΛ, το οποίο έχει καταθεσει 24 ερωτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και ανάπτυξη της χώρας, περισσότερες από τον καθένα εκ των ευρωβουλευτών. Αυτή η εργασία αποτελεί παρακαταθήκη, την οποία πρέπει να συνεχίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις στο άμεσο μέλλον. Αποκάλυψε ότι ουδέποτε έγιναν σοβαρές διαπραγματεύσεις για τα αγροτικά ζητήματα στα Ευρωπαϊκά όργανα από την κυβέρνηση, όπως γίνεται με τις άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Πάρις Μουτσινάς αναφέρθηκε στην ανάγκη υποκατάστασης των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων που υπολογίζονται άνω των 6 δις. ετησίως πέραν των εξαγωγών, ώστε να δημιουργηθούν σταθερές θέσεις εργασίας και να ανατραπεί έτσι η πολιτική της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης, της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και η επιδοματική πολιτική των αναξιοπαθούντων. Άντι αυτών η κυβέρνηση με την πολιτική της ενισχύει την αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των ολίγων. Αναφέρθηκε σε μερικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, όπως είναι η επιδότηση των καυσίμων στους βιομήχανους και εφοπλιστές και όχι στους αγρότες, και οικονομικές ενισχύσεις στο Ίδρυμα Ωνάση. Το πολυνομοσχέδιο για την αλιεία παραμένει χρόνια στις καλένδες για την αντικατάσταση αναχρονιστικού Νόμου του 1956, με άμεσες επιπτώσεις στους παράκτιους αλιείς, η κοστολόγηση των συντελεστών παραγωγής αγροτικών προϊόντων γίνεται με τον ίδιο αδιαφανή τρόπο, από τους ίδιους διαχρονικά γραφειοκράτες του υπουργείου, με στόχο την εξυπηρέτηση εθνικών προμηθευτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, σε βάρος του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και της ανάπτυξης.

Είναι ανάγκη να παρέμβουμε δυναμικά ώστε η χώρα με εργαλεία την ψηφιακή τεχνολογία να μπει στον αστερισμό της πραγματικής ανάπτυξης και να γίνει μία αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα και να καταλάβει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη, η οποία συγχρόνως πρέπει να αλλάξει, να ανακαλύψει ξανά την πολιτική και να μετασχηματιστεί σταθερά στην Ευρώπη της κοινωνικής ευαισθησίας της αλληλεγγύης του δικαίου και του πολιτισμού”.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσομπανίδης κάλεσε τους πολίτες και τους αγρότες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να ψηφίσουν τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, γιατί -όπως είπε- είναι το μόνο κόμμα που έχει τεκμηριωμένες αναπτυξιακές προτάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου