ΤΟΠΙΚΑ

Tίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

tίμησε-την-παγκόσμια-ημέρα-της-γυναίκα-591228

Η Ενωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Μαγνησίας

Εκδήλωση αφιέρωμα της Ενωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Νομού Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Νέας Ιωνίας.

Στην εκδήλωση με θέμα «Υγεία και πρόληψη» οι ομιλήτριες Βάσω Περδίκη κοινωνική λειτουργός και Μαριλένα Γιαλαμά νοσηλεύτρια από την ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, τις γυναικολογικές εξετάσεις και ανέλυσαν το θέμα της εμμηνόπαυσης, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπισή της.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελλος Ηλιάκης υπεύθυνος της Αιματολογικής και Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών αναφέρθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υγείας με φυσικά προϊόντα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ακόμη ως ομιλήτρια και τίμησε με την παρουσία της και η Μάρω Αισώπου, συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών, η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες με την ομιλία της για τη γυναίκα στο «χθες και το σήμερα», ενώ συγκίνησε με ένα ποίημά της αφιερωμένο στη γυναίκα ειδικά για την ημέρα. Συγκινητική επίσης ήταν και η μαρτυρία του μέλους της Ενωσης Κυριακής – Αργυρής Πολυμέρου, η οποία μίλησε για την καθημερινότητα της γυναίκας με σκλήρυνση κατά πλάκας και τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις. Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος της Ενωσης Γιούλη Στανίση, η οποία κλείνοντας ευχήθηκε υγεία και αγάπη σε όλους, επισημαίνοντας πως πρέπει «να κυνηγάμε τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας, να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον προσφέρουμε τελικά στην κοινωνία. Γιατί ο τρόπος με τον οποίο αγαπάμε και προσφέρουμε τον εαυτό μας, είναι ο τρόπος που μαθαίνουμε στους άλλους να αγαπούν και να προσφέρουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου