ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώσεις και καλέσματα φορέων για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

ανακοινώσεις-και-καλέσματα-φορέων-γι-591315

Ραντεβού στις 12 το μεσημέρι αρχή Ιάσονος δίνουν φορείς ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και πετ κοκ από την ΑΓΕΤ και ενάντια στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων για την παραγωγή SRF/RDF από τον Δήμο Βόλου πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι από την αρχή της Ιάσονος.

Φορείς της πόλης απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο. Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ υποστηρίζει ότι «το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ». Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει ότι «Κυβέρνηση – ΕΕ, δημοτική και περιφερειακή αρχή στηρίζουν την καρκινογόνα καύση! Μετατρέπουν τον Βόλο σε θάλαμο επικίνδυνων τοξικών ρύπων και αερίων. Η δημοτική αρχή εξάλλου με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα προωθεί την κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF για τα κέρδη της ΑΓΕΤ!».

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της και έπειτα από διεξοδική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα σε ψήφισμα κατά της καύσης σκουπιδιών από την εταιρεία ΑΓΕΤ – Lafarge και της κατασκευής εργοστασίου δημιουργίας SRF από τον Δήμο Βόλου, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο φορέα. Ταυτόχρονα καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Σε συμμετοχή καλούν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυτικής Παραγωγής, Ειδικής Αγωγής και Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Βόλου θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο κάνοντας λόγο για «έγκλημα εις βάρος της ζωής και της υγείας μας, που συνυπογράφουν κυβέρνηση – ΕΕ, που όχι μόνο τάσσονται υπέρ της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».

Κάλεσμα προς όλους τους μεταλλεργάτες και το σύνολο των εργαζομένων του Βόλου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας.

Το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών νομού Μαγνησίας ζητά με τη μαζική συμμετοχή «να δείξουμε έμπρακτα ότι ο αγώνας δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάποιων «ειδικών», αλλά υπόθεση του οργανωμένου κινήματος».

«Νόμος είναι το δίκαιο, η υγεία και η ζωή του λαού. Με την οργανωμένη και κοινή πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και συνταξιούχων μπορούμε να τον επιβάλλουμε», αναφέρεται εξάλλου σε ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας «στηρίζει, συμμετέχει και καλεί την εργαζόμενη πλειονότητα της πόλης του Βόλου στη μεγάλη διαδήλωση της 16ης Μάρτη ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η καύση σκουπιδιών αποτελεί κομβικό στοίχημα για τις δυνάμεις του κεφαλαίου και ακριβώς για αυτό τον λόγο πίσω της στρατεύεται φανερά ή υπογείως όλο το αστικό μπλοκ εξουσίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου