ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

συνάντηση-με-τον-οικουμενικό-πατριάρ-591497

Εκπρόσωποι του δικτύου «Περραιβία» στην Κωνσταντινούπολη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η σημαντικότατη για το δίκτυο «Περραιβία» προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν στελέχη του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο στο γραφείο του στο Φανάρι.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, αποτελεί συνέχεια της περυσινής επίσκεψης αντιπροσωπείας επιστημόνων, στο πλαίσιο συνεργασιών που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα τον Οικουμενικό Πατριάρχη επισκέφτηκαν ο πρόεδρος του δικτύου Κωνσταντίνος Σκριάπας και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Φουρκιώτης, προκειμένου να παρουσιάσουν το πολυσχιδές έργο του δικτύου πάνω στον πολιτισμό, στις επιστήμες και στην κοινωνική αλληλεγγύη και να παραδώσουν τα πρακτικά του 2ου πανελλήνιου συνέδριου ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς EuroMed 2017, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο στις 1-3 Δεκεμβρίου 2017, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Επίσης, παρουσιάστηκε η προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τη σύσταση εθνικής επιτροπής ψηφιοποίησης και τη δημιουργία ενός εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου ψηφιοποίησης του ελληνικού πολιτισμού.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του δικτύου κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Κωνσταντινούπολη είχαν προγραμματισμένη συνάντηση στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης με τον διευθυντή Ιωάννη Δεμιρτζόγλου και ήταν επίσημοι καλεσμένοι σε γιορτή για τη μέρα της γυναίκας, στη Θεολογική Σχολή Χάλκης με τον διευθυντή της βιβλιοθήκης της αρχιμανδρίτη κ. Καισάριο Χρόνη, ενώ συναντήθηκαν με ομογενείς της Κωνσταντινούπολης και τον πρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων κ. Γεώργιο Παπαλιάρη, προκειμένου να διαμορφώσουν το πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου