ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα Κ. Λεχώνια

παραμένουν-τα-προβλήματα-ηλεκτροδότ-591961

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή των Κάτω Λεχωνίων που προκλήθηκαν χθες το βράδυ, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ από τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν σε τέσσερα για να αποκαταστήσουν την βλάβη.

Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές χθες

Χθες σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκαλώντας αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος και συσκότιση στο παραλιακό μέτωπο από Αγριά μέχρι Καλά Νερά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Οι παραπάνω περιοχές έμειναν χθες στο σκοτάδι λόγω πτώσης δέντρου πάνω σε ηλεκτροφόρα σύρματα της ΔΕΗ. Το blackout σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ, καθώς το δέντρο που λύγισε λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στη Μαγνησία έπεσε πάνω στην κεντρική γραμμή που ηλεκτροδοτεί τις παραπάνω περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένη βλάβη.

Η πτώση δέντρου σημειώθηκε στα Κάτω Λεχώνια στο ύψος των σχολικών κτιρίων και αμέσως σήμανε συναγερμός, με άνδρες της Πυροσβεστικής και συνεργείο της ΔΕΗ να σπεύδουν επιτόπου για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απομακρυνθούν το δέντρο που προκάλεσε το πρόβλημα, καθώς επίσης και οι κορμοί που έπεσαν σε διάφορα ακόμη σημεία λόγω των θυελλωδών ανέμων. Ταυτόχρονα καταβλήθηκαν προσπάθειες προκειμένου να απομονωθεί το σημείο όπου σημειώθηκε η ζημιά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η ρευματοδότηση έγινε τμηματικά, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται ακατάπαυστα στη διάρκεια της νύχτας, αψηφώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πολλές ζημιές

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν παράλληλα σε Αγριά, Κάτω Γατζέα, Νέα Δημητριάδα, Αλλη Μεριά και στη βιομηχανική περιοχή, με δεκάδες συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονται επί ποδός καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκάλεσε το πέρασμα του χθεσινού «τυφώνα».

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για να αντιμετωπίσει ισάριθμα περιστατικά που περιελάμβαναν πτώση δέντρων που σημειώθηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα, στην Αγριά και αλλού.

Εκσφενδονίστηκαν λαμαρίνες

Λόγω της έντασης του ανέμου, εκσφενδονίστηκαν μεγάλων διαστάσεων λαμαρίνες, που προέρχονταν από διώροφη αποθήκη και «προσγειώθηκαν» μαζί με τα ξύλινα δοκάρια όπου στηρίζονταν στην οδό Ορφανοτροφείου, πάνω στο οδόστρωμα, χωρίς, ευτυχώς, να σημειωθούν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου Βόλου και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων προκειμένου να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα.

Επίσης ξεκόλλησαν λαμαρίνες παλαιών κτιρίων που βρίσκονται πίσω από την ΑΓΕΤ, λόγω του ισχυρού ανέμου. Παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε και στην Αγριά κοντά στην περιοχή Αστέρια, ενώ κλήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν.

Δεκάδες κορμοί δέντρων έσπασαν σε διάφορα σημεία της Μαγνησίας, πριν από την Παιδόπολη της Αγριάς, στην περιοχή των Λεχωνίων, στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Κωνσταντά, με την Πυροσβεστική να δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις στην αιχμή της κακοκαιρίας που «χτύπησε» τη Μαγνησία.

Πρόβλημα στο Σέσκλο

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτήθηκε, εξάλλου, από τους οδηγούς που κατευθύνονταν χθες προς Σέσκλο, λόγω της πτώσης στύλου του ΟΤΕ στο οδόστρωμα, στο ύψος των σπαστήρων του χωριού, στην έξοδο των βαρέων οχημάτων της ΑΓΕΤ. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ειδοποιήθηκε άμεσα ο ΟΤΕ.

Επίσης στην έξοδο του γηπέδου της Ακρόπολης σημειώθηκε πτώση δέντρου και ειδοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική για να παρέμβει.

Χιόνισε στο Πήλιο

Νέο κύμα χιονόπτωσης σημειώθηκε επίσης χθες το απόγευμα στην περιοχή των Χανίων μετά τις ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και την ηλιοφάνεια που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες. Η χιονόπτωση σημειώθηκε σε ύψος άνω των 1.100 μέτρων, σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση και εντοπίστηκε στην περιοχή των Χανίων, με τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων να επιχειρούν, ενώ έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή.

Στο μεταξύ, δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ κοινοποίησε χθες το Λιμεναρχείο του Βόλου, στο οποίο γίνεται λόγος για βόρειους – βορειοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 έως 8 Μποφόρ.

Οι δυνατοί άνεμοι θα διαρκέσουν και σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου».

Οι χειμερινοί κολυμβητές συστήνεται όπως αποφεύγουν τη λήψη θαλασσίου λουτρού και οι ναυταθλητικοί και αλιευτικοί σύλλογοι, «παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους και να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου».

Ο καιρός

Σήμερα Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος στη Μαγνησία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς και στον Βόλο από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη αναμένονται συννεφιές που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς και στον Βόλο από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου