ΤΟΠΙΚΑ

Μιλτ. Παπαδημητρίου: «Το μέλλον μας στα δικά μας χέρια»

μιλτ-παπαδημητρίου-το-μέλλον-μας-στα-593320

Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Νοτίου Πηλίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Με τη δύναμη των ανθρώπων και όχι των κομμάτων θα δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Νότιο Πήλιο η «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», η παράταξη πλειοψηφίας σήμερα στον Δήμο Νοτίου με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου.

Στη συνέντευξή του σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών τονίζει πως «το μέλλον μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια και ενωμένοι σε ένα μέτωπο, που έχει αντίπαλο μόνο τα προβλήματα, θα πετύχουμε έναν νέο κύκλο δημιουργίας και προόδου στο Νότιο Πήλιο».

– Πόσες δυνάμεις και πόρους στέρησαν από τους δημότες τα επίτοκα της διαχείρισης προηγούμενων δημοτικών αρχών μέσα στην κρίση; Κουβαλούν ευθύνες τότε αυτοδιοικητικοί και νυν υποψήφιοι με άλλον συνδυασμό;

Οι δυνάμεις και οι πόροι που στερήθηκαν οι δημότες τα δύσκολα από όλες τις απόψεις χρόνια των μνημονίων ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικές. Η κρίση όπως στο Ελληνικό Κράτος έτσι και στους Δήμους έφερε στην επιφάνεια την κακοδιαχείριση και τις κακές πρακτικές διοίκησης των τελευταίων δεκαετιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι καμία δημόσια θεσμική αρχή δεν γνώριζε έως και το 2010 τι όφειλε ο κάθε Δήμος, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος είχε πλήρη άγνοια οφειλών και διαδικασιών μιας και οι τότε Δήμοι δεν υπόκειντο στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στις αρχές του 2011 τα τιμολόγια των προμηθευτών για τα προηγούμενα έτη παραδίδονταν σε «σακούλες» και σε δόσεις τόσο από τις προηγούμενες αρχές, όσο και από τους ίδιους τους προμηθευτές.

Οι υπάλληλοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου, αλλά και ολόκληρη η Δημοτική Αρχή έκαναν έναν δύσκολο και καθημερινό αγώνα αφενός να μπορέσουν να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις όλων των προηγουμένων ετών και αφετέρου να προσαρμοστούν στις σημερινές συνθήκες και απαιτήσεις που υπάρχει πλήρης διαφάνεια τόσο στις διαδικασίες προμήθειας υλικών και ανάθεσης υπηρεσιών, όσο και στο ύψος των οφειλών του Δήμου (υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αποφάσεων στη «Διαύγεια» και στο μητρώο του Υπ. Εσωτερικών).

Οι πόροι υποχρεωτικά κατευθύνθηκαν τόσο στην εξόφληση υποχρεώσεων σε προμηθευτές του Δήμου, όσο και στην εξόφληση προστίμων, φόρων και εισφορών στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Κρατήσαμε τον Δήμο όρθιο, την κοινωνία ζωντανή εξαλείφοντας με μεγάλη προσπάθεια καταστάσεις που υπονόμευαν το μέλλον του τόπου, απειλώντας και την περιουσία του Δήμου, δηλαδή των δημοτών.

Οι ευθύνες όσων ναρκοθέτησαν τον Δήμο, έχουν ονοματεπώνυμο και η Δικαιοσύνη όπως και οι αρμόδιες Αρχές θα ολοκληρώσουν το έργο τους.

Παράλληλα από το 2011 και μετά χτίστηκε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές του Δήμου, πράγμα πολύ δύσκολο λόγω της κακής εμπειρίας τους από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

– Τα λατομεία φαίνεται να είναι ένα από τα θέματα της προεκλογικής ατζέντας. Ποια είναι η θέση σας;

Κύριο μέλημα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ήταν η εκμετάλλευση να γίνεται αποκλειστικά από τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών, με ορθό και νόμιμο τρόπο λειτουργίας, εφαρμόζοντας τις εγκεκριμένες μεθόδους εξόρυξης. Μοναδικός τρόπος για την παραχώρηση των λατομικών χώρων με απευθείας ανάθεση ήταν η σύσταση συνεταιρισμών από τους κατοίκους εκμεταλλευτές των λατομείων.

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε τις απαραίτητες διαδικασίες, έχοντας απέναντι νοοτροπίες προηγούμενων δεκαετιών και αιρετούς του δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης, αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αποσκοπώντας σε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη παραπλανούσαν συνειδητά, ώστε η σημερινή και επόμενη γενιά να συνεχίσει με ορθές και νόμιμες πρακτικές την εξόρυξη των πλακών. Παράλληλα σε συνεργασία με τους λατομικούς συνεταιρισμούς, αναζητούνται νέοι χώροι εξόρυξης ώστε παράλληλα ή και σε περίπτωση κορεσμού, να υπάρχει η δυνατότητα εξόρυξης. Αμοιβαία εμπιστοσύνη με σωστές ενέργειες και από τις δύο πλευρές αποτελούν την εγγύηση για το μέλλον.

– Ο κ. Μιτζικός, υποψήφιος Δήμαρχος στον Βόλο με τη Ν.Δ., εξελέγη προτελευταίος. Εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει τη λαϊκή εντολή να ασκεί αντιπολίτευση στον Δήμο Βόλου και ασχολείται με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ως υποψήφιος Δήμαρχος, εγκεκριμένος μέσα από κομματική διαδικασία της Ν.Δ.…

Η επιλογή της τοποθέτησης του κ. Μιτζικού ως επικεφαλής της σημερινής αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου μέσα από καθαρά κομματικές εκλογικές διαδικασίες, όπως και στον Δήμο Βόλου, δυστυχώς μας γυρίζει χρόνια πίσω. Οχι μόνο ικανά και άξια στελέχη της περιοχής, που αγαπούν τον τόπο τους, αγνοήθηκαν παντελώς, αλλά και καλούνται τώρα να στηρίξουν μία ξένη στον τόπο επιλογή. Αν είναι πολιτικά ορθό η αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον ρόλο, την ευθύνη ελέγχου που της ανέθεσαν οι εκλογείς στον Δήμο Βόλου, είναι κάτι που αφορά στους ψηφοφόρους και πώς οι ίδιοι χαρακτηρίζουν έντιμη και συνεπή μια συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη.

Δείτε και την ιστορία που έχει διαγράψει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η παράταξη του κ. Μιτζικού. Τρεις σύμβουλοι όλοι κι όλοι, είναι λιγοστές οι ψηφοφορίες που θα εντοπιστούν στα πρακτικά με τρεις κοινές τοποθετήσεις. Με τριχοτομημένη παράταξη τριών ατόμων, ήταν αναμενόμενο για τη ΝΔ να αναζητήσει άλλη επιλογή για τις εκλογές στον Δήμο Βόλου και ο κ. Μιτζικός να μετακινηθεί με απόσπαση σε έναν περιφερειακό Δήμο, ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας…

Εμείς που επενδύουμε στη δύναμη των ανθρώπων και όχι των κομμάτων, διευρύνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, καλούμε όλους τους πολίτες σε μια δημιουργική συνεργασία και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για όσα πετύχαμε και υπερήφανοι που δεν αρνηθήκαμε την ιστορική ευθύνη να γράψουμε νέες σελίδες στο βιβλίο της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Εχουμε μπροστά μας νέες ευκαιρίες και είμαστε αποφασισμένοι, με νέα ισχυρή λαϊκή εντολή, να δουλέψουμε και πάλι σκληρά και αποτελεσματικά.

Το μέλλον μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου