Στη «φάκα» ταξιτζής για παράνομη κούρσα Αθήνα -Βόλος

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-09, 17:25:29
Στη «φάκα» ταξιτζής για παράνομη κούρσα Αθήνα -Βόλος

Μετά από μήνυση, που υπέβαλε εναντίον του η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας 

Στα δίχτυα του Τμήματος Τροχαίας Βόλου έπεσε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ ένα πρώην αγοραίο ταξί, που εκτελούσε παράνομη κούρσα, μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες από Αθήνα προς Βόλο.

Σε έλεγχο που έγινε στη Νεάπολη διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος οδηγός του είχε παραλάβει κόσμο από την Αθήνα και μετέφερε επιβάτες στον Βόλο με αποτέλεσμα να κινείται εκτός των διοικητικών του ορίων.

Αντίθετα από την άδειά του το ταξί μετέφερε όχι έναν, αλλά τέσσερις επιβάτες παραλαμβάνοντας τον καθένα από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας αντί του ποσού των 45 ευρώ, ενώ το έργο είχε ανατεθεί σε άλλο φορέα και μάλιστα αντί του ποσού των 35 ευρώ.

Το Τμήμα Τροχαίας Βόλου που «τσάκωσε» το ταξί προέβη ήδη στη βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων, ενώ χθες η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προχώρησε και στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Βόλου για υποκλοπή μεταφορικού έργου και πολλαπλή μίσθωση.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης δήλωσε χθες ότι το ταξί έχει ξαναπασχολήσει και η ιδιοκτήτριά του έχει καταδικαστεί και ποινικά και αστικά, ενώ εναντίον της ιδιοκτήτριας έχουν επιβληθεί και προσωρινά μέτρα.

Γενικότερα η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία ταξί που υποκλέπτουν μεταφορικό έργο από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εδώ και δεκαπέντε χρόνια και με κάθε ευκαιρία καταφεύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύει τα συμφέροντά του.

Ωστόσο φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν επιβληθεί αυστηρές ποινές, η φάμπρικα με τις παράνομες κούρσες συνεχίζεται.

Επισημαίνεται ότι ο νόμος προβλέπει ότι «ο οδηγός παντός οχήματος, ο οποίος διενεργεί επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ο ιδιοκτήτης αυτού, εφόσον είναι πρόσωπο διαφορετικό του οδηγού, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον 3.000 ευρώ».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=