ΤΟΠΙΚΑ

38χρονος Βολιώτης ξάφρισε τα χρυσαφικά της πρώην συγκατοίκου του

38χρονος-βολιώτης-ξάφρισε-τα-χρυσαφικά-595189

«Καμπάνα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Εκλεψε χρήματα και χρυσαφικά από τη πρώην συγκάτοικό του. «Καμπάνα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε έναν 38χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της κλοπής.

Τον Μάιο του 2017 ο 38χρονος φέρεται να παραβίασε την μπαλκονόπορτα σπιτιού και να άρπαξε χρηματικό ποσό 400 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα με έναν χρυσό σταυρό, μία γυναικεία καδένα χειρός, ένα λευκόχρυσο ρολόι, μία χρυσή βέρα, ένα μονόπτερο και τρία ακόμη δαχτυλίδια αξίας άνω των 1.000 ευρώ.

Η κλοπή είχε έρθει σε γνώση των αστυνομικών αρχών από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, μία 39χρονη Βολιώτισσα.

Είχε αντιληφθεί την παρουσία του κλέφτη στο σαλόνι του σπιτιού, όμως ο δράστης είχε προλάβει να απομακρυνθεί έγκαιρα.

Η παθούσα απευθύνθηκε τότε στην Αστυνομία και από τη περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι δράστης ήταν ο πρώην συγκάτοικός της ο οποίος είχε ακόμη τα κλειδιά του σπιτιού.

Δύο ώρες μετά από την καταγγελία η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου περνούσε χειροπέδες στον κλέφτη.

Ομως η παθούσα ζητούσε να αποσυρθεί η μήνυση λέγοντας ότι είχε βρει τα κοσμήματά της και ότι είχε καταφύγει στην Αστυνομία επειδή αρχικώς δεν τα έβρισκε και υπέθεσε ότι τα πήρε εκείνος.

Η ανάκληση της μήνυσης δεν έγινε δεκτή. Ετσι ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο 38χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην κλοπή, λέγοντας ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα, όμως ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Εκλεψε καλωδίωση

Ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και έφεση επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 38χρονο Βολιώτη.

Τον Νοέμβριο του 2014 ο καταδικασθείς φέρεται να μετέβη σε εργοστάσιο στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή και να αποξήλωσε καλωδίωση συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Μάλιστα μετά από μερικές μέρες φέρεται να επέστρεψε στο εργοστάσιο για να κλέψει και την υπόλοιπη καλωδίωση, όμως έγινε αντιληπτός από φύλακα και συνελήφθη.

Στην ίδια υπόθεση ήταν κατηγορούμενο και ένα δεύτερο άτομο που τελικά κρίθηκε αθώο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου