ΤΟΠΙΚΑ

Εν αναμονή της εγκυκλίου για τις πανελλαδικές

εν-αναμονή-της-εγκυκλίου-για-τις-πανελ-595957

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ξεκινήσει η διαδικασία – Για πρώτη φορά δηλώσεις για μουσικά πανεπιστημιακά τμήματα

Εν αναμονή της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία της διαδικασίας. Πέρυσι όπως και προηγούμενες χρονιές, έως τέλος Φεβρουαρίου η εγκύκλιος που σηματοδοτεί και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης μέχρι τις πανελλαδικές βρισκόταν στις κατά τόπους διευθύνσεις. Φέτος ακόμη περιμένουν…

Οσο καθυστερεί η αποστολή της εγκυκλίου, καθυστερεί και όλη η διαδικασία που θα πρέπει να ξεκινήσει με τις δηλώσεις των μαθητών και αποφοίτων που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές. Στο ίδιο πλαίσιο οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν ομάδα προσανατολισμού, αν ενδιαφέρονται για σχολές ενστόλων και αν θα δώσουν ειδικά μαθήματα. Εως τέλος Μαρτίου η διαδικασία αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί προκειμένου να υπάρχει χρόνος για τον έλεγχο των στοιχείων των υποψηφίων.

Τα χρονικά όμως περιθώρια στενεύουν και μαζί η όλη προετοιμασία. Από τον αριθμό των υποψηφίων θα εξαρτηθεί ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν, των λυκειακών επιτροπών αλλά και των επιτηρητών.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει καν ανακοινωθεί η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων, με στελέχη της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας να εκτιμούν ότι εκτός από αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο εξαιτίας των απορροφήσεων ΤΕΙ από ΑΕΙ, θα ισχύσουν κι άλλες με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών από φέτος.

Για πρώτη φορά δηλώνουν μουσικά τμήματα

Η μόνη εγκύκλιος που έχει παραλάβει ενόψει πανελλαδικών εξετάσεων η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας αφορά στην προδήλωση από τους μαθητές των μουσικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Ρηγώ Φασουράκη για πρώτη φορά οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν αν τους ενδιαφέρει η εισαγωγή τους σε ένα από τα τρία μουσικά τμήματα που λειτουργούν στα Πανεπιστήμια Ιουνίου, Μακεδονίας και Ιωαννίνων. Οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές κι όχι δεσμευτικές και οι υποψήφιοι αυτών των τμημάτων θα εξεταστούν μόνο σε τρία μαθήματα: Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία, Μουσική Αντίληψη και γνώση και Νεοελληνική Γλώσσα αν πρόκειται για μαθητές των Γενικών Λυκείων και Νέα Ελληνικά αν πρόκειται για μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.

Από τη Μαγνησία 23 μαθητές δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται, εκ των οποίων οι 9 για την κατηγορία Λόγια Δυτική Μουσική, επιπλέον 9 για την κατηγορία Τζαζ και Σύγχρονη Μουσική και 5 για την κατηγορία Βυζαντινή, Παραδοσιακή, Λαϊκή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου