ΛΑΡΙΣΑ

Ικανοποίηση του ΣΘΕΒ για τη μείωση του φόρου μερισμάτων

ικανοποίηση-του-σθεβ-για-τη-μείωση-του-596413

Την ικανοποίησή της εκφράζει η διοίκηση του ΣΘΕΒ αναφορικά με την παρέμβαση που είχε στείλει στις 22 Φεβρουαρίου 2019 προς την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου και η οποία ζητούσε τη νομοθέτηση της μείωσης της φορολογίας μερισμάτων από 15% στο 10%.

Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στις 5 Μαρτίου 2019 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις» και την τροποποίηση των άρθρων 40 και 64 του ν. 4172/2013 (παρ. 1 έως και 3), μειώνεται ο φόρος που επιβάλλεται στο εισόδημα από μερίσματα από 15% σε 10% για το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, επιβεβαιώνοντας τις θέσεις του ΣΘΕΒ για την άμεση νομοθέτηση της συγκεκριμένης διάταξης.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης αναφέρει πως “η απόφαση αυτή θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Επίσης με την υλοποίηση της συγκεκριμένης διάταξης, οι κερδοφόρες επιχειρήσεις θα μπορούν να επανεπενδύουν τα κέρδη τους είτε στο άνοιγμα νέων αγορών είτε στην υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την ρευστότητα τους και τη θέση τους στην διεθνή αγορά”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου