ΤΟΠΙΚΑ

Στην παρανομία Βολιώτες για να κυκλοφορούν τα οχήματά τους

στην-παρανομία-βολιώτες-για-να-κυκλοφ-596492

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών σε ζευγάρι Βολιωτών – Καταδίκη και για οδήγηση κλεμμένου δικύκλου

Κυκλοφορούσε το αυτοκίνητό του με πινακίδες συγγενούς. Ποινή φυλάκισης 21 μηνών επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ζευγάρι Βολιωτών.

Σε έλεγχο των αστυνομικών τον Φεβρουάριο του 2016 το ζευγάρι κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.

Από τον περαιτέρω αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι είχε δηλώσει ψευδώς ότι είχε καταθέσει τις πινακίδες του.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν προχθές και καταδικάστηκαν για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Στο Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες και δήλωσαν ότι είχαν το αυτοκίνητό τους στην πιλοτή πολυκατοικίας, όμως ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ τους ζήτησε να βγάλουν το Ι.Χ. τους έξω.

Ακόμη είπαν ότι αναζήτησαν και βρήκαν πινακίδες συγγενούς που τοποθέτησαν στο αυτοκίνητό τους επειδή φοβήθηκαν ότι χωρίς πινακίδες ο Δήμος θα τους απέσυρε το όχημα.

Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο.

Εξάλλου, προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε και έναν 34χρονο Αλμυριώτη, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοποδήλατο που είχε σβησμένο αριθμό πλαισίου.

Ο 34χρονος συνελήφθη για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και για πλαστογραφία μετά χρήσεως τον Απρίλιο του 2015 σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το μοτοποδήλατο που είχε στην κατοχή του ήταν κλεμμένο ενώ ο και ο αριθμός πλαισίου είχε σβηστεί.

Το θύμα είπε ότι είχε αφήσει το μηχανάκι του στην πολυκατοικία και όταν γύρισε στο σπίτι δεν το βρήκε.

Επειδή το μηχανάκι ήταν παλιό δεν έκανε αναζήτηση για να το βρει, καθώς πίστεψε ότι είχε γίνει ανταλλακτικά.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δεκαεφτά μηνών με τριετή αναστολή εφέσιμη. Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς δεν ήταν παρών για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου