ΤΟΠΙΚΑ

Στο σκαμνί τρεις Βολιώτες: Εκρυβαν 19 τόνους νοθευμένα καύσιμα

στο-σκαμνί-τρεις-βολιώτες-εκρυβαν-19-τό-596569

Φυλάκιση έως και 30 μήνες επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Παραδειγματική τιμωρία για νοθεία καυσίμων επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 42χρονο πρατηριούχο.

Σε έλεγχο τον Ιούνιο του 2014 η Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων είχε εντοπίσει στο πρατήριο ένα βυτιοφόρο, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε νοθευμένα καύσιμα.

Συγκεκριμένα, το βυτιοφόρο περιείχε 19.000 λίτρα με αμόλυβδη βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης που από τον δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί πρόσμιξη.

Η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με τρεις συνολικά κατηγορούμενους, τον πρατηριούχο και δύο υπάλληλούς του.

Οι υπάλληλοι του πρατηρίου, δύο ημεδαποί ηλικίας 39 και 44 ετών, υποστήριξαν στο Δικαστήριο ότι δεν είχαν καμία απολύτως γνώση για τη νοθεία, καμία συμμετοχή.

Ισχυρίστηκαν ότι τη μέρα του ελέγχου τούς είχε ζητηθεί να παραλάβουν λιπαντικά από τη Βιομηχανική Περιοχή.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δεν ήταν παρών για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του.

Ομως, παρών ήταν ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι δεν είχε διενεργηθεί νόμιμη δειγματοληψία και ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος.

Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο όπως δεκτοί δεν έγιναν και οι ισχυρισμοί των δύο υπάλληλων.

Μετά από τη συζήτηση της υπόθεσης και την εξέταση των μαρτύρων το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή στον πρατηριούχο τον οποίο έκρινε ένοχο για τη νοθεία καυσίμων.

Καταδικαστική απόφαση το Δικαστήριο εξέδωσε και για τους υπαλλήλους για το ίδιο αδίκημα. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τους επέβαλε ποινή φυλάκισης είκοσι τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά τη δίκη οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου