ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές της Μαγνησίας μίλησαν κατά της βίας

μαθητές-της-μαγνησίας-μίλησαν-κατά-τη-597160

Τρία σχολεία ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό με δημιουργικό τρόπο

Τη φωνή τους στην πανελλήνια εκστρατεία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με θέμα «Μίλα τώρα» ένωσαν οι μαθητές από τρεις σχολικές μονάδες της Μαγνησίας, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου, το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου και το 1ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης συμπεριλαμβάνονται στα 150 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και τους πέντε χιλιάδες μαθητές που έστειλαν με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τα μηνύματά τους κατά της σχολικής βίας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας – Σέσκλου συμμετείχε με ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο που αποτυπώθηκε σε βίντεο. Ολα τα παιδιά είναι ντυμένα μήλα, εκτός από ένα που είναι πορτοκάλι και γίνεται στόχος από τα άλλα… φρούτα. Μέχρι που ένα μήλο πιο ευαίσθητο πλησιάζει το πορτοκάλι, του συστήνεται, αναγνωρίζει την αξία του ως θρεπτικό φρούτο που παρέχει βιταμίνη C και γίνονται αχώριστοι φίλοι.

Με χρωματισμούς βώλους το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου έγραψε το δικό του μήνυμα και το έστειλε στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Μίλα τώρα. Οχι στη βία. Μη φοβάσαι. Ναι στη φιλία».

Τέλος, το 1ο Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης συμμετείχε με τη φωτογραφία ενός μικρού μαθητή, που με χαρακτηριστική κίνηση του δακτύλου προς τα χείλη του καλεί τους συμμαθητές του να μιλήσουν ενάντια στη βία.

Ηταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε τον πρώτο λόγο στα παιδιά για να μιλήσουν για το φαινόμενο, να εκφράσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, με σκοπό να απευθύνουν έκκληση στους ενήλικες, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, προκειμένου όλοι να σταθούν ενάντια στο bullying.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, θέτει όλες τις υπηρεσίες του στη διάθεση των παιδιών, γονέων και κηδεμόνων, αλλά και της σχολικής κοινότητας στην Ελλάδα, αναπτύσσει δράσεις και εργαλεία τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο παρέμβασης και θεραπείας για κάθε παιδί που εμπλέκεται σε περιστατικά εκφοβισμού. Το 2018 πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης με θεματική την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό σε 14.735 μαθητές, 2.483 γονείς και κηδεμόνες και 333 εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας. Η ευρωπαϊκή γραμμή υποστήριξης για παιδιά 116111 παρείχε συμβουλευτική στήριξη σε 447 παιδιά που κάλεσαν για θέματα εκφοβισμού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου