Οριστική καθαίρεση του παπά - Χάρλεϊ

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-07, 10:23:45
Οριστική καθαίρεση του παπά - Χάρλεϊ

Η Εκκλησία τον απένταξε από το σχήμα της ιεροσύνης - Το πρώτο σχόλιο του π. Γεωργίου Δεληκώστα μετά την απόφαση 

Την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της ιεροσύνης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον π. Γεώργιο Δεληκώστα από τον Βόλο, γνωστό και ως παπά - Χάρλεϊ, ο οποίος όπως είναι γνωστό ζήτησε να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο, καθώς μετά τον χωρισμό του με τη σύζυγό του συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα, η οποία κυοφορούσε και πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του. Για τον λόγο αυτό είχε παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο με την κατηγορία της πορνείας.

Με τη χθεσινή απόφαση ουσιαστικά επικυρώθηκε η «ποινή» που είχε επιβληθεί στον π. Γεώργιο Δεληκώστα και στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, επί του οποίου είχε ασκηθεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου έφεση. Σημειώνεται πως στο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε χθες, προεδρεύει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Λίγα λεπτά μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με την οποία πλέον ο π. Γεώργιος Δεληκώστας ανήκει στην τάξη των λαϊκών, ο ίδιος ο παπά - Χάρλει με ανάρτησή του στο fb σημείωνε:

Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηρητικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέουν την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη, που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την ΑΓΑΠΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ κι αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντάς τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεώς μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών».

Υπογραμμίζεται πάντως, πως ο π. Γεώργιος Δεληκώστας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα τέθηκε σε προσωρινή αργία, είχε δηλώσει ότι θα προσφύγει τόσο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζητώντας ακύρωση των αποφάσεων των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=