ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία

ισόβια-κάθειρξη-για-τη-δολοφονία-445360

Ενοχος για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της Μαντώς Ντάφου, η οποία βρέθηκε στραγγαλισμένη με το καλώδιο σεσουάρ στο μπάνιο του σπιτιού της στο Βόλο στις 16 Νοεμβρίου 2009, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας ο 31χρονος Ιωάννης Κυριακάκης από την Κρήτη. Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
  
Με το ίδιο παγερό και αδιάφορο ύφος, όπως όταν απολογούνταν ενώπιον του Ανακριτή, ο Ιωάννης Κυριακάκης υποστήριξε στην απολογία του ότι είναι αθώος. «Δεν το έκανα εγώ. Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος. Όταν έφυγα εκείνο το βράδυ από το σπίτι της ήταν ζωντανή».
 
Ωστόσο τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ήταν αδιάσειστα και συνηγορούσαν στην ενοχή του σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης αλλά και την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, που πρότεινε την ενοχή του 31χρονου σύμφωνα με το βούλευμα.
 
Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη συνεχίστηκε χθες με την κατάθεση των υπολοίπων μαρτύρων, την απολογία του κατηγορουμένου, τις αγορεύσεις δικηγόρων και Εισαγγελέα και την έκδοση της απόφασης.
 
«Πρόκειται για δικαίωση της οικογένειας της Μαντώς Ντάφου. Ανθρωπίνως αποδόθηκε δικαιοσύνη, όμως το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν μπορεί να γυρίσει στη ζωή. Τα ψέματα του 31χρονου έπεσαν στο κενό», δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Βολιώτης δικηγόρος Χρήστος Πούλιος, ο οποίος έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις ανθρωποκτονίας από πρόθεση στο παρελθόν.
 
Στην αγόρευσή του ο κ. Πούλιος επεσήμανε τις αντιφάσεις του κατηγορουμένου με τις οποίες επιχείρησε από την πρώτη στιγμή να αποπροσανατολίσει τις αρχές, αλλά και τα ακλόνητα, όπως είπε, στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του.
 
Η Μαντώ Ντάφου βρέθηκε στραγγαλισμένη με καλώδιο σεσουάρ στο μπάνιο της οικίας της, στην οδό Αντιγονίδων 20, στο Καραγάτς. Μετά τις έρευνες των πρώτων ημερών, αλλά και τη μαρτυρία-κλειδί φιλικού προσώπου της Μαντώς, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι της αντιλαμβανόμενος από τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι κάτι κακό συνέβαινε, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 29χρονου τότε πρώην φίλου της, με τον οποίο η νεαρή είχε χωρίσει για τρίτη φορά λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου