ΤΟΠΙΚΑ

Στο… πόδι οι απλήρωτοι

στο-πόδι-οι-απλήρωτοι-437048

Στο πόδι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου. Προσανατολίζονται σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι διότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους αλλά και για θέματα όπως μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και παρακρατήσεις μισθών.

Σήμερα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας προγραμματίζει στις 11 το πρωί συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου Βόλου, ενώ οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνέλευση αύριο.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των απλήρωτων εργαζόμενων προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Διαχώρισε ωστόσο τη στάση της η παράταξη της ΔΑΣ, που κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών σήμερα στην κατάληψη που προγραμματίζει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ καταγγέλλει ως «αντεργατική την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση πατάει στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της Ν.Δ και ζητά να πληρωθούν άμεσα όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων καθώς και οι δόσεις των δανείων των εργαζομένων από το Παρακαταθηκών και Δανείων και τις

Τράπεζες . Επίσης να κλείσουν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και να περάσουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και να μεταφερθούν οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Βόλου ως διεύθυνση και όχι στη κοινωφελής επιχείρηση

Παράλληλα η ΔΑΣ καταγγέλλει την πλειοψηφία του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ «για προσπάθεια υπονόμευσης του κύρους του Συλλόγου και τη δημιουργία δύο κατηγοριών εργαζομένων και επαναλαμβάνει ότι η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα πρέπει να είναι Γενική Συνέλευση όλων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και όχι μόνον των απλήρωτων συναδέλφων και με ατζέντα συζήτησης όχι μόνον το θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των Επιχειρήσεων, αλλά και τα θέματα της ένταξης των παιδικών σταθμών στον ενιαίο Δήμο Βόλου υπό μορφή Διεύθυνσης, και της καταβολής των παρακρατηθέντων ποσών για την εξόφληση των δανείων των συναδέλφων, καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών τους προς τα ταμεία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου