ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές του 3ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας στην Ιταλία

μαθητές-του-3ου-δ-σ-ν-ιωνίας-στην-ιταλία-598531

Παρουσίασαν βίντεο για την παραδοσιακή μουσική στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Recovering roots to grow branches», 6 μικροί μαθητές και μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, οι Εβελίνα Γ., Μαρκέλλα Π., Μαριέτα Γ., Στέφανος Κ., Αγγελος Π. και Βαγγέλης Μ. με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Γκούλιου Εύης, κ. Τσιάτσιου Ιωάννας, κ. Μιχαήλ Μαρίας και κ. Πουλαράκη Ιωάννη, «πέταξαν» για Ιταλία, στο σχολείο Ramiro Fabiani που βρίσκεται στην περιοχή της Βορειοανατολικής Ιταλίας και συγκεκριμένα στο Barbarano Mossano.

Οι μαθητές έζησαν μια καταπληκτική εμπειρία στην Ιταλία, συναναστρεφόμενοι με μαθητές από Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία (συντονιστικό σχολείο).

Φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του σχολείου, παρουσίασαν ένα βίντεο που ετοίμασαν πάνω στην παραδοσιακή μουσική, πήραν μέρος σε συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια των χωρών και επισκέφτηκαν τις γειτονικές πόλεις Βενετία και Βερόνα.

Στο Barbarano Mossano έγιναν ευπρόσδεκτοι από τον δήμαρχο της πόλης, που τους υποδέχτηκε υπό τους ήχους χορωδίας, τους πρόσφερε δώρα με τοπικά προϊόντα και τους δεξιώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Ηταν μια εβδομάδα συνεργασίας, εκπλήξεων, αλληλεπιδράσεων, εμπειριών και όλοι επέστρεψαν στο σχολείο τους πλουσιότεροι σε γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου