ΤΟΠΙΚΑ

Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας

πανδημοσιοϋπαλληλική-στάση-εργασίας-598575

Από την ΑΔΕΔΥ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας – Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου από τη 1 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ διοργανώνει επίσης μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου στη 1.30 μ.μ. συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου.

Η ΑΔΕΔΥ θέλοντας να υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους «διεκδικεί δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, πραγματική δημόσια, δωρεάν Παιδεία και Υγεία, λειτουργία παιδικών κατασκηνώσεων, προστασία της μητρότητας, ίση αμοιβή για ίση εργασία και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας» όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη αναφέρονται: «Καλεί τα Νομαρχιακά Τμήματα, τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να αναδείξουν με κάθε τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στα Υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας».

Παράλληλα «προκηρύσσει πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τη 1:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1:30 μ.μ., ως ένα πρώτο βήμα για να γίνει ορατή η συμβολή των γυναικών στην παραγωγή και την αναπαραγωγή και για να διεκδικηθούν λύσεις στα παραπάνω αιτήματα».

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ επισημαίνεται επίσης ότι «η πρόσβαση και η εξέλιξη των γυναικών στη δουλειά, οι μισθοί και τα επιδόματα, τα εργασιακά δικαιώματα διέπονται από πλήρη ανισότητα σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους και είναι πολύ χρήσιμα στους εργοδότες, αφού το μισό εργατικό δυναμικό δουλεύει φτηνότερα, ανέχεται περισσότερα, παράγει δουλειά και αναπαράγει το μελλοντικό εργατικό δυναμικό δωρεάν».

Εκδήλωση για τη γυναίκα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία Ν. Μαγνησίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Η Γυναίκα σήμερα: Εκδοχές μιας πολυσχιδούς αγωνίστριας της κοινωνικής ζωής» μεθαύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν είναι Ελένη Ρ. Μετσοβίτου αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου με θέμα «Κακοποίηση, ένα διαρκώς αυξανόμενο φαινόμενο και ο ρόλος της Δικαιοσύνης».

Ιωάννα Λαλιώτου αν. καθηγήτρια, αντιπρύτανης Ερευνας & Διά Βίου Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Εμφυλες σχέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Κατερίνα Τασσοπούλου δημοσιογράφος «Οι αριθμοί και τα «σκοτάδια» ενός διαρκούς εγκλήματος».

Αφροδίτη Βρόντη ψυχολόγος, Κέντρο Ψυχικής Υγείας «Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, ελληνική πραγματικότητα».

Βάσω Κυριαζή αρχισυντάκτρια εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πρόεδρος Ενωσης Γυναικών Βόλου «Η χειραφέτηση της γυναίκας στα χρόνια της κρίσης».

Αννίτα Πρασσά δρ. Ιστορίας, προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μαγνησίας «Αρωμα γυναίκας: Παράλληλες ιστορίες γυναικών μέσα από τα αρχεία».

Κερασία Βακουφτσή πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας «Η Αργώ», γραμματέας Ομοσπονδίας Ελλάδος «Η τρίτεκνη μητέρα στον καιρό της κρίσης».

Συντονίζει ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος Ν.Τ. Μαγνησίας ΑΔΕΔΥ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου