ΤΟΠΙΚΑ

Επιθεώρηση στις γέφυρες του Κραυσίνδωνα

επιθεώρηση-στις-γέφυρες-του-κραυσίνδ-598690

Στη υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προχωρεί ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) με την ανάθεση δύο πολύ σημαντικών μελετών.

Η πρώτη μελέτη αφορά στην κοστολόγηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού και η δεύτερη στην επιθεώρηση της οδικής και σιδηροδρομικής γέφυρας στον Κραυσίνδωνα.

Τα δύο αυτά θέματα θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΒ που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή.

Για την κοστολόγηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γεώργος Τοζίδης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τι κόστος έχουν τα έσοδα που εισπράττει ο Οργανισμός. Με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα συνταχθεί μελέτη που θα αφορά στο σύνολο των εσόδων από την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα μέχρι τα κοντέινερ, το χύδην φορτίο και το πάρκινγκ».

«Πρόκειται για μία δική μας πρωτοβουλία που γίνεται με στόχο να υπάρχει μία καλύτερη από τη σημερινή εικόνα της οικονομικής κατάστασης του λιμανιού», πρόσθεσε ακόμη ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει μία πολύ βιώσιμη δραστηριότητα καταγράφοντας κάθε χρόνο κέρδη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα σημερινά του ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 5,5 εκατ. ευρώ.

Για τη δεύτερη μελέτη ο ίδιος ανέφερε ότι «έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγινε τελευταία φορά έλεγχος στις γέφυρες του Κραυσίνδωνα. Από το ’90 δεν έχει γίνει καμία επιθεώρηση και θέλουμε να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν προβλήματα στατικότητας».

Η έρευνα θα γίνει για λόγους πρόληψης και πιστοποίησης της ασφάλειας της οδικής και σιδηροδρομικής γέφυρας στον Κραυσίνδωνα.

Το μνημόνιο συνεργασίας στοχεύει στη στήριξη δραστηριοτήτων που προωθούν την έρευνα και την καινοτομία, ενώ κύρια επιδίωξη του ΟΛΒ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Μεσογείου ως λιμένα διακίνησης συμβατικού φορτίου και η αύξηση της δραστηριότητας διερχόμενης κρουαζιέρας και η μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας αφετηρίας.

Στο πλαίσιο αυτό ΟΛΒ και Πανεπιστήμιο συμμετέχουν από κοινού σε μία σειρά από πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες αφορούν στην υλοποίηση της επιλογής της Ο.Λ.Β. Α.Ε. να ενισχύσει ερευνητικές εργασίες που αναφέρονται σε νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες που συνδέονται με τις λιμενικές λειτουργίες και την προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμη να ενισχύει ερευνητικές εργασίες που αφορούν σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των χρηστών του λιμένα μέσα στα όρια της χερσαίας και θαλάσσιας λιμενικής και της αστικής ζώνης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου