«Οψιμο ενδιαφέρον για την Αργώ»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-06, 09:46:44
«Οψιμο ενδιαφέρον για την Αργώ»

Καταλογίζει στη δημοτική αρχή η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

 

Οψιμο ενδιαφέρον για το Μουσείο της Αργούς καταλογίζει στη δημοτική αρχή Βόλου η κίνηση «Μαζί για τον Βόλο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είναι εντυπωσιακό πως μέσα σε πέντε χρόνια, η «ψαρόβαρκα» μεταμορφώθηκε σε «ναυαρχίδα της ανάπτυξης» και η παρουσίαση της μελέτης του Μουσείου της έγινε δύο μήνες πριν τις εκλογές. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, το όψιμο ενδιαφέρον της απερχόμενης δημοτικής αρχής σχετικά με το Μουσείου της Αργούς, αλλά δεν πείθει. Μετά από τέσσερα χρόνια αδράνειας και λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ανέθεσαν την αρχιτεκτονική μελέτη εφαρμογής των εγκαταστάσεων του Μουσείου στους ερευνητές που έλαβαν το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, που ολοκληρώθηκε το…2014! Παράλληλα, με την απραξία τους εξασφάλισαν την ΜΗ χρηματοδότηση του έργου, αφήνοντας αναξιοποίητο το ΕΣΠΑ 2014 - 2020, στο οποίο είχε προβάδισμα ένταξης, λόγω της χρηματοδότησης της μελέτης από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Όμως, ακόμα και τώρα η Αργώ είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, ενώ από της ευφάνταστες χρήσεις, που της επιφύλασσε η απερχόμενη δημοτική αρχή, ταλαιπωρήθηκε σημαντικά το σκαρί της. Και επειδή είναι γνωστό ότι το θράσος και η υποκρισία τους δεν έχουν όρια, σε ένα μήνα θα ακούσουμε το ανήκουστο ότι η υλοποίηση του Μουσείου της Αργούς είναι προεκλογική τους δέσμευση!

Αρκετά με τη γελοιοποίηση ενός τόσο σημαντικού θέματος για την πόλη του Βόλου. Για τον υποψήφιο δήμαρχο Ιάσονα Αποστολάκη και την κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» το Μουσείο της Αργούς οφείλει να βρεθεί στον πυρήνα ενός συνολικού σχεδιασμού, αφενός για την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αφετέρου για την προσέλκυση τουρισμού. Γι’ αυτό, η δημιουργία του είναι προτεραιότητα».

Σχόλια
Αργώ.
Απόσπασμα από αρχαίο κείμενο: Αι συμπληγάδες πέτραι. ...Ταυτ ακούσαντες οι Αργοναύται απέπλευσαν. Επεί δε τας πέτρας είδον διαστάσας, περιστεράν απέλυσαν. Και της μεν περιστεράς αι πέτραι συστάσαι την ουράν περιέκοψαν, ότε δ αύθις διέστασαν, διέπλευσεν η Αργώ και εξ εκείνου του χρόνου διστάσιν αι Συμπληγάδες.
Σούλιος Οδυσσέας - 2019-03-06 21:48:19
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=