ΤΟΠΙΚΑ

Η Εικόνα της Παναγίας Γερόντισσας στο παρεκκλήσιο του Ναού Αγ. Νεκταρίου Ν. Ιωνίας

η-εικόνα-της-παναγίας-γερόντισσας-στο-599135

Τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, των εν Σεβαστεία τη λίμνη μαρτυρησάντων, τιμά η Εκκλησία αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος γιορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων, που βρίσκεται στο δεξιό κλίτος του Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου. Τη φετινή πανήγυρη θα λαμπρύνει η έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γερόντισσας, προερχομένη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου.

Θα τελεσθούν οι παρακάτω Ιερές Ακολουθίες:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

5.30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Μακαντάση, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου.

8.30 μ.μ. – 12.30 π.μ. Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Καλλίνικου Γεωργακόπουλου.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

7.30 – 10.00 π.μ Όρθρος – Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό, έως και την Κυριακή της Τυρινής 10/3 το πρωί, απ’ όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσει.

Ιερές Αγρυπνίες προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα, θα τελεστούν ακόμη στους Ιερούς Ναούς: Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου, Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως καθώς και στο Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Γλυκοφιλούσης Πνευματικού Κέντρου ΙΜΔ.

Ακόμη, προς τιμήν πάντων των Οσίων Πατέρων και Μητέρων των εν ασκήσει διαλαμψάντων και των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. και θα απολύσει περίπου στη 01.00 π.μ., στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου (το πρωί του Σαββάτου 9/3 δεν θα τελεστεί πρωινή Θεία Λειτουργία).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου