ΤΟΠΙΚΑ

Στην «εντατική» ο Βόλος… για ένα τροχαίο

στην-εντατική-ο-βόλος-για-ένα-τροχ-851206

Κυκλοφοριακό έμφραγμα χθες το μεσημέρι για δύο ώρες περίπου στον Βόλο, όταν από λάθος υπολογισμό οδηγού φορτηγού, γκρεμίστηκε ο μεταλλικός ιστός που φιλοξενεί πληροφοριακές πινακίδες και πινακίδες σήμανσης στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων «φρακάρισε» μέχρι την οδό Πολυμέρη, την πλατεία Ελευθερίας και την οδό Παγασών, με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός των οδηγών να χτυπήσει «κόκκινο», λόγω και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσε. Οι αναγκαστικές εναλλακτικές διαδρομές που χρησιμοποιήθηκαν από τους οδηγούς, δυστυχώς έφεραν επίσης νέα μπλοκαρίσματα και ατέλειωτες ουρές.
Αρκετοί από τους οδηγούς έμειναν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους για αρκετή ώρα, παρ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των τροχονόμων που προσπαθούσαν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία.
Το συμβάν σημειώθηκε χθες στις 12.30 περίπου το μεσημέρι, όταν οδηγός που μετέφερε με τρέιλερ βάρκα, υπέστη βλάβη. Ειδοποιήθηκε ειδικό φορτηγό που φέρει μικρό γερανό και τοποθέτησε την βάρκα στην καρότσα. Κατά την διάρκεια μεταφοράς ο οδηγός του φορτηγού, κινούμενος με κατεύθυνση την έξοδο της πόλης στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, περνώντας κάτω από τον μεταλλικό ιστό που έχουν τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες, δεν υπολόγισε το ύψος της, με αποτέλεσμα να την παρασύρει. Από την σύγκρουση με τον μεταλλικό γερανό που προεξείχε, η πινακίδα έγειρε με κίνδυνο να πέσει στο οδόστρωμα ή πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Από την συγκεκριμένη εξέλιξη το φορτηγό εμπόδιζε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η ατέλειωτη ταλαιπωρίας για τους Βολιώτες, η οποία συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέχρι τελικά να απομακρυνθεί ο μεταλλικός ιστός. Μετά από δύο ώρες περίπου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, ωστόσο για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε η αναγκαιότητα του Περιφερειακού δρόμου, που αν λειτουργούσε στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία από το κέντρο του Βόλου. Δυστυχώς όμως για ένα συνηθισμένο ατύχημα η πόλη ταλαιπωρήθηκε για ώρες…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου