ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις για την τρίτη ηλικία

δημιουργικές-δράσεις-για-την-τρίτη-ηλ-599719

Εκδήλωση στο ΚΗΦΗ Αγριάς με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγριάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο κατάστημα «Τα παιδιά» στην παραλία της Αγριάς και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Τo ΚΗΦΗ ανήκει στις κοινωνικές δομές της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας, φροντίδας και ψυχαγωγίας σε άτομα τρίτης ηλικίας με ιδιαίτερες ανάγκες υγείας που αφορούν σε κινητικά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Το ΚΗΦΗ Αγριάς λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2012 με υπεύθυνη τη Ρήγα Ασημένια και εξυπηρετεί τις περιοχές Αγριάς και Αρτέμιδας. Οι δομές συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά όλους τους επισήμους, ωφελουμένους, παρευρισκομένους και χορηγούς της εκδήλωσης και ιδιαίτερα «την πρόεδρο του ΔΣ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Χάλαρη Σοφία, που μας τίμησε με την παρουσία της και είναι πάντα πολύτιμος αρωγός μας, καθώς και τον καθηγητή Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας Κωνσταντίνο Βαινά», ο οποίος πραγματοποίησε σύντομη ομιλία με θέμα «ο ρόλος της δημιουργικής απασχόλησης στην τρίτη ηλικία».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά και χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αγιος Γεώργιος» με πρόεδρο τον Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και τη χορωδία των τμημάτων που δραστηριοποιούνται στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ υπό την επιμέλεια της χοράρχου Αγγελικής Κοντοπούλου, που ταξίδεψε νοερά τους παριστάμενους σε ακούσματα παλιάς και όμορφης εποχής, με τη συμμετοχή χορευτικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέφι, χορό και τη φιλική συμμετοχή εκλεκτών μουσικών στην κιθάρα και το μπουζούκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου