ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σήμερα ο αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος

στον-βόλο-σήμερα-ο-αστροφυσικός-διονύ-599886

Ο πολυβραβευμένος επιστήμονας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εκδήλωση με τον πολυβραβευμένο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με τον διακεκριμένο επιστήμονα συνομιλεί ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Η άνοιξη του σύμπαντος. Τα πρώτα βήματα και η εξέλιξή του».

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η ομάδα TALOS, η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη».

Ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι σύγχρονος Ελληνας φυσικός και αστρονόμος, επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, την τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές.

Εχει διδάξει σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια αποφοίτων Πανεπιστημίου και στελεχών επιχειρήσεων ως εισηγητής θεμάτων επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, έχει παρακολουθήσει ενεργά πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια που παρουσίασε εργασίες του κι έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου