ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Χαλέβας: Ανάγκη στήριξης του έργου της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού

κ-χαλέβας-ανάγκη-στήριξης-του-έργου-τη-600300

Την Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου επισκέφτηκε χθες Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Χαλέβας όπου συζήτησε εκτενώς με την πρόεδρο κ. Βικυ Τσεκούρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Λέσχης.

Ο κ. Χαλέβας είναι επίτιμο μέλος της Λέσχης και η συνεργασία αυτή άρχισε με αφορμή την προετοιμασία για το ρεκόρ Γκίνες στο “Συρτάκι”. Το συγκεκριμένο ρεκόρ Γκίνες, κατέχει η Θεσσαλία από τον Αύγουστο του 2012 όπου τόσο η Μαγνησία όσο και η Θεσσαλία προβλήθηκε παγκοσμίως.

Η μεγάλη και ουσιαστική προσφορά της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου που ξεκίνησε με την αείμνηστη Ελένη Χαλιβοπούλου από το 1930, φτάνει έως τις μέρες μας όπου η οικονομική κρίση χτύπησε και πάλι την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Σήμερα, από μικρά παιδιά ως μεγάλοι ενήλικες, άντρες και γυναίκες δεδομένου ότι τα τμήματα είναι όλα μικτά, επιμορφώνονται με χαμηλό κόστος, αλλά με υψηλές προδιαγραφές χάρη στην ακούραστη συμβολή του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης καθώς και των έμπειρων εκπαιδευτικών.

Η εκπαίδευση αυτή, με τα εφόδια τα οποία προσφέρει στους εκπαιδευόμενους, συντελεί στην διευκόλυνση ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Μεταξύ των εκπαιδευτικών, των τεχνικών και καλλιτεχνικών προγραμμάτων, υπάρχουν μουσικά και χορευτικά τμήματα. Επίσης, λειτουργούν τμήματα ξένων γλωσσών, ενισχυτικής διδασκαλίας και μελέτης παιδιών Δημοτικού.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Κώστα Χαλέβα, “αποτελεί υποχρέωση όλων μας να συμβάλλουμε προκειμένου να στηριχθούν δομές κοινωνικής παρέμβασης όπως είναι η Λέσχη Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου, ώστε να διευρυνθεί το έργο και η προσπάθειά τους και να γίνει ακόμη πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό προς όφελος τόσο των μελών τους όσο και της ευρύτερης κοινωνίας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου