Θα τον έστελνε στα… κυπαρίσσια

θα-τον-έστελνε-στα-κυπαρίσσια-445515

Ξεκίνησε για τη δουλειά του και βρέθηκε στο Νοσοκομείο με σπασμένο αστράγαλο. Ο λόγος για έναν κάτοικο των Άνω Λεχωνίων, ο οποίος το ξημέρωμα του Σαββάτου προς Κυριακή στα Κάτω Λεχώνια και πηγαίνοντας στη δουλειά του δεν είδε ένα κυπαρίσσι πεσμένο στην μέση του δρόμου και έπεσε πάνω του με το μηχανάκι.
 
Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν το Γυμνάσιο των Κάτω Λεχωνίων. Σε εκείνο το σημείο κατά μήκος του δρόμου έχει πολλά κυπαρίσσια και δεν είναι η πρώτη φορά που έπεσε ένα, ενώ δεν έχει και καθόλου φως.
 
«Έχει πολλά κυπαρίσσια στη σειρά και είναι πανύψηλα. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα, το θέμα είναι ότι είναι μέσα στα πλακόστρωτα πεζοδρόμια και απορώ πού είναι οι ρίζες τους και πώς στηρίζονται, δεν έχει πουθενά χώμα, κάτι να φαίνεται, τίποτα», αναφέρει η σύζυγος του παθόντα και προσθέτει: «επίσης στο σημείο αυτό δεν έχει καθόλου φως ο δρόμος. Επικρατούν απόλυτα σκοτάδια».
 
Ο άτυχος άντρας ξεκίνησε από το σπίτι του στα Άνω Λεχώνια να πάει με το μηχανάκι στη δουλειά του. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 5.20 το ξημέρωμα. Περνώντας από το σημείο όπου έπεσε το δέντρο δεν το αντιλήφθηκε άμεσα καθώς δεν φαινόταν από το φως του δικύκλου του.
 
Όταν το αντιλήφθηκε – όπως περιγράφει η σύζυγός του – ήταν ήδη πολύ κοντά στο δέντρο και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Φρέναρε μεν, ωστόσο ήδη είχε χτυπήσει στον κορμό και έπεσε πάνω του με αποτέλεσμα να σπάσει τον αστράγαλό του.
 
Άμεσα στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική. «Πρέπει να την ειδοποίησαν άλλοι γιατί έφτασε μέσα σε πέντε λεπτά. Νομίζω πως την είχαν πάρει για το δέντρο και έτυχε να είναι εκεί την κατάλληλη στιγμή», αναφέρει η σύζυγος.
 
Η Πυροσβεστική ειδοποίησε και το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τον χτυπημένο άντρα στο Νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε εγχείριση στον αστράγαλο.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου