ΤΟΠΙΚΑ

Ο «Πάριος» του Βόλου: Βραβευμένος ερμηνευτής με σημαντικές συνεργασίες

ο-πάριος-του-βόλου-βραβευμένος-ερμη-600865

Ο Ντίνος Βρεττός μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τις μουσικές βραδιές που αρχίζουν στο «ΕΛΛΗ΄ς» και το μπιστρό που δημιούργησε στο νησάκι Τρίκερι προσελκύοντας διασημότητες όπως οι «Rolling Stones»

Πρόσωπο οικείο και φωνή χαρακτηριστική ο Ντίνος Βρεττός, έχει χαρακτηρισθεί ο «Πάριος» του Βόλου λόγω του ταλέντου και της ερμηνευτικής του δεινότητας, που έχουν σφραγίσει τον μουσικό χώρο. Ο βραβευμένος Βολιώτης ερμηνευτής, που έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα της μουσικής, μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή το αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο, που αρχίζει την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ στο «ΕΛΛΗ’ς» coffee bar για τους φίλους της καλής μουσικής και των ποιοτικών θεαμάτων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Ντίνος Βρεττός, ο οποίος έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης το 1993 και ένα ακόμη σε αντίστοιχο φεστιβάλ της Κύπρου, αναπτύσσει παράλληλα αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησάκι Τρίκερι με διάσημους θαμώνες, όπως οι «Rolling Stones», δίνοντας ταυτόχρονα το στίγμα του και στον χώρο του real estate.

Γέννημα – θρέμμα Βολιώτης, ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο στα 17 του χρόνια στο θρυλικό «Στράτος» στις Αλυκές και κατόπιν στο «Μινόρε» της Αγριάς, τη μουσική σκηνή που έδωσε διαφορετικό καλλιτεχνικό χρώμα σε έναν χώρο που λειτούργησε παλαιότερα ως κινηματογράφος.

Από το ξεκίνημα της μουσικής του πορείας το 1983 μέχρι σήμερα μετρά πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι Μάριος Τόκας, Αντώνης Βαρδής, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Πασχάλης Τερζής, Χαρούλα Αλεξίου, Κατερίνα Κούκα, Αντζελα Δημητρίου, Χριστίνα Μαραγκόζη και πολλοί ακόμη.

Ανέβηκε με άνεση σε όλες τις μεγάλες μουσικές σκηνές ξεδιπλώνοντας το ερμηνευτικό του ταλέντο, μπροστά σε πυκνό ακροατήριο που επικροτεί πάντα τις μουσικές του επιλογές και την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Η γνωριμία με τον Πάριο

Ο Ντίνος Βρεττός τρέφει απεριόριστο θαυμασμό στον Γιάννη Πάριο, τον οποίο γνώρισε στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν τραγουδούσε σε μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης. «Ο Γιάννης Πάριος είχε έρθει ως πελάτης στο κέντρο, όπου τραγουδούσα και όταν τον είδα ανάμεσα στον κόσμο έπαθα σοκ» θυμάται ο γνωστός ερμηνευτής, ο οποίος αποκαλύπτει παράλληλα ότι είχε συναντήσει τον Πάριο σε πρόβα και ο μεγάλος ερμηνευτής τού πρότεινε να συνεργαστούν, εκτιμώντας το ταλέντο του. Η συνεργασία εκείνη δεν τελεσφόρησε τη δεδομένη χρονική περίοδο, αλλά μεταγενέστερα στο πλαίσιο συναυλιών.

Στο μεταξύ πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και όπως αναφέρει «μου έκαναν πρόταση το 1993 να συμμετάσχω στο φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Απόψε άργησα» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου και μουσική Δημήτρη Δαραβίγκα, το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο». Με το ίδιο τραγούδι στις αποσκευές του ταξίδεψε την επόμενη μέρα στην Κύπρο, αποσπώντας μια ακόμη μουσική πρωτιά σε αντίστοιχο διαγωνισμό τραγουδιού της Μεγαλονήσου.

Τα δύο βραβεία που απέσπασε του άνοιξαν διάπλατα τον δισκογραφικό δρόμο και ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, ερμηνεύοντας «Τα ανεκτίμητα» τραγούδια που του έγραψαν δύο μεγάλα ονόματα. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης τη μουσική και ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου τους στίχους.

Στο καλλιτεχνικό του βιογραφικό εγγράφηκε μια ακόμη δισκογραφική δουλειά, αλλά και συμμετοχές σε πολυσυλλεκτικούς δίσκους, με γνωστούς καλλιτέχνες.

Μουσικές βραδιές στο «ΕΛΛΗ’ς»

Μετά από δεκάχρονη απουσία επέστρεψε στον μουσικό χώρο, πραγματοποιώντας επιλεγμένες εμφανίσεις σε χώρους που τον εκφράζουν. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται το αφιέρωμα στον Γιάννη Πάριο που ανοίγει αυλαία την Τετάρτη 6 Μαρτίου, με την προοπτική να συνεχιστεί τις Τετάρτες που θα ακολουθήσουν.

Η βραδιά πλαισιώνεται από δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Δημήτρη Καρακώστα στο πιάνο και τον Γιάννη Πολίτη στο μπουζούκι, με την υπεύθυνη του χώρου Ελλη Φανιά να υπογραμμίζει ότι «όταν ήρθε στον χώρο ο Ντίνος Βρεττός, αμέσως σκέφτηκα να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο αφιέρωμα, που έχει τη μορφή δίωρης παράστασης, με αρχή, μέση και τέλος».

Ο Ντίνος Βρεττός από την πλευρά του δηλώνει «ευτυχής για τη συγκεκριμένη συνεργασία», ενώ υπογραμμίζει ότι «το τραγούδι είναι τρόπος ζωής» για τον ίδιο.

Ερωτεύτηκε το νησάκι Τρίκερι

O Βολιώτης ερμηνευτής δοκιμάζει με επιτυχία τις δυνάμεις του και στον επιχειρηματικό χώρο, δημιουργώντας μάλιστα καλαίσθητο καφέ – μπαρ δίπλα στο κύμα στο νησάκι Τρίκερι. Γνώρισε το νησάκι κάνοντας εξορμήσεις με το σκάφος του και όπως υπογραμμίζει το αγάπησε, γιατί το περιβάλλον είναι οικείο και οι ντόπιοι φιλικοί και φιλόξενοι.

Το επιχειρηματικό βήμα που ξεκίνησε πέρυσι σημειώνει επιτυχία και προχωρά ολοταχώς στο επόμενο, με επίκεντρο πάντα το νησάκι Τρίκερι. Το καφέ, που δημιούργησε και λειτουργεί κατά τη θερινή σεζόν, έχει προσελκύσει διεθνείς διασημότητες, όπως ο Ανιέλι της «Φίατ» και οι «γερόλυκοι της ροκ», καθώς επίσης γνωστά ονόματα του εγχώριου καλλιτεχνικού χώρου.

Οι «Ρόλινγκ Στόουνς» επισκέφτηκαν το καφέ πέρυσι το καλοκαίρι κι ενθουσιάστηκαν. Το διάσημο συγκρότημα ταξίδεψε ινκόγκνιτο στα νερά του Παγασητικού με εντυπωσιακό σκάφος. «Ταξίδευαν με πολυτελή θαλαμηγό με πέντε κατάρτια και συνοδεύονταν από άνδρες της ασφάλειάς τους. Πέρασαν από το νησάκι Τρίκερι και ήρθαν και στο δικό μου καφέ» είπε ο Ντίνος Βρεττός, ενώ υπογράμμισε ότι ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του «είναι απλοί και προσιτοί, όπως εμείς».

Το επιτυχημένο εγχείρημα θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί το φετινό καλοκαίρι με δεύτερο χώρο εστίασης που ετοιμάζει επίσης στο νησάκι Τρίκερι. «Επειδή με γνώριζαν από το παρελθόν, με δέχτηκαν σαν δικό τους άνθρωπο. Οι άνθρωποι που είχα γνωρίσει στους χώρους που εργάστηκα στον Βόλο έρχονται στο νησάκι με τα σκάφη τους», υπογραμμίζει.

Επιτυχημένη διαδρομή

Παρά το γεγονός ότι δηλώνει «χομπίστας» πλέον στο τραγούδι, το οποίο συνδυάζει με την επιχειρηματική του πορεία, εντούτοις κάθε εμφάνισή του έχει τα ίδια πάντα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν στους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Εχοντας λάβει τα εύσημα από μεγάλα ονόματα της μουσικής, πορεύεται με σταθερά βήματα, με σεβασμό και ευαισθησία.

Απαντώντας στο ερώτημα πώς συνδυάζονται το τραγούδι με το επιχειρείν, επισημαίνει ότι «το επιχειρείν απαιτεί τέχνη και καλλιτεχνία για να δραστηριοποιηθείς με επιτυχία».

Από τη μακρά του καλλιτεχνική πορεία κρατά ως συναισθηματική παρακαταθήκη «τη συγκίνηση που μου έχουν δώσει τα άτομα με τα οποία συνεργάστηκα και τα θετικά τους σχόλια. Οταν έχεις ακούσει τον Αντώνη Βαρδή να σε αποκαλεί «μεγάλο τραγουδιστή» είναι η μεγαλύτερη προίκα, το πιο μεγάλο βραβείο».

Ο χαρακτηρισμός «Πάριος» του Βόλου είναι «τίτλος τιμής» για τον ίδιο, ενώ όπως σημειώνει, κλείνοντας, «εκφράζει την αγάπη του κόσμου που είναι ο πιο αυστηρός κριτής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου