ΤΟΠΙΚΑ

«Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ» ζήτησε από τον Βόλο ο Κυρ. Μητσοτάκης

καμία-περιφέρεια-στα-χέρια-του-συριζ-601703

Μήνυμα νίκης της Ν.Δ. σε όλες τις κάλπες έστειλε από τον Βόλο, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του τόπου για έξοδο από την κρίση που βιώνουμε», είπε εκφράζοντας την ευχή οι εθνικές εκλογές να γίνουν στις 26 Μαΐου, μαζί με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές. «Ακόμη όμως και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να εξαντλήσει τη θητεία του, η πρώτη κάλπη των Ευρωεκλογών θα είναι ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής προς τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Αναφερόμενος ειδικά στην μάχη των περιφερειακών εκλογών δήλωσε ότι η Ν.Δ. δίνει πολιτικό χρώμα επειδή θέλει τις περιφέρειες σύμμαχο στο έργο της ως Κυβέρνησης με στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη. «Καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά δηλώνοντας τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο ίδιος εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα που όπως τόνισε «κορόιδεψε στα μούτρα τον λαό» και παρουσίασε μέρος του προγράμματος με τίτλο «για μια καλύτερη ζωή» που όπως ανέφερε είναι κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.

Μιλώντας στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Valis στην Αγριά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις «φουρτούνες» που πέρασε η Ν.Δ. «Στάθηκε όμως όρθια και σήμερα διεκδικεί τη μεγάλη πολιτική αλλαγή», είπε τονίζοντας ότι το κόμμα έχει ρίζες και ευχαριστώντας όσους προσέφεραν.

«Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του τόπου και να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση. Η χώρα μας πόνεσε πολύ όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να ωραιοποιήσει την κατάσταση», είπε απαριθμώντας «τα τέσσερα πράγματα για τα οποία θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα: κορόιδεψε και εξαπάτησε τους Ελληνες για να καταλάβει την εξουσία, μας έπνιξε στους φόρους για να χρηματοδοτήσει τα δικά του πελατειακά ρουσφέτια, ευτέλισε την πολιτική ζωή». Ιδιαίτερα στάθηκε στη «βαθειά προβληματική συμφωνία των Πρεσπών» μιλώντας για μια πληγή που δεν θα κλείσει σύντομα. «Είπε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι πρωθυπουργοί είπαν όχι. Ο λαός θα στείλει την απάντηση. Ας πάει στη Μακεδονία να περιοδεύσει χωρίς ματ και κλούβες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Μαύρη προπαγάνδα»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε και στα όσα είπε ο πρωθυπουργός από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Συνεχίζει την μαύρη προπαγάνδα. Παρουσιάζει τη Ν.Δ. ότι είμαστε νεοφιλελεύθεροι ακροδεξιοί. Οτι δήθεν εμείς ταυτιζόμαστε με τους ακραίους της Ευρώπης όπως με τον κ. Ορμπάν. Κάποιος θα πρέπει να πει στο λογογράφο του να ακούει λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα οποία λέω δημόσια. Διότι πήγα στους Δελφούς και είπα δημόσια ότι εμείς αυτές τις πρακτικές στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν θέλουμε να τις δεχόμαστε. Και γι αυτό θα στείλω αύριο επιστολή με την οποία θα ζητώ την προσωρινή αναστολή της ιδιότητας μέλους για το κόμμα του κ. Ορμπάν. Διότι, φίλες και φίλοι, εμείς πρεσβεύουμε αξίες. Και αυτές οι αξίες είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες», ανέφερε.

Υπεραμύνθηκε μάλιστα της θέσης του για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα τονίζοντας ότι αυτό σημαίνει λιγότερους φόρους, χαμηλότερες εισφορές και πιο αποτελεσματικό κράτος. Παρουσίασε δε μέρος του προγράμματος της Ν.Δ. κάνοντας λόγο για ένα δις ευρώ μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τη στήριξη 800.000 πολιτών που έχουν ανάγκη, για παροχή 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα –«το δημογραφικό είναι ζήτημα που αφορά την υπόστασή μας ως έθνους», είπε χαρακτηριστικά- και για πολιτικές στήριξης της εργαζόμενης μητέρας.

Κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου, ότι υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και ότι ταυτόχρονα ασκεί επιδοματική πολιτική. «Εμείς δεν μιλάμε για επιδόματα αλλά για ευκαιρίες. Μιλάμε για ένα κράτος αρωγό στους πολίτες για να σταθούν ξανά στα πόδια τους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εχουμε δουλειά στον Βόλο»

Μίλησε για αναπτυξιακό σχέδιο για τη Θεσσαλία και ειδικά για τον Βόλο υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι να αποκτήσει ζωή η ΒΙΠΕ και να ανοίξουν νέες γραμμές στο λιμάνι, ενώ παράλληλη αναφέρθηκε σε πολιτική για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων 365 ημέρες τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και το Πήλιο.

Τέλος κάλεσε όλους σε συστράτευση, υποστηρίζοντας ότι η μάχη θα είναι δύσκολη. Στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε και πάλι όσους δεν έφυγαν στα δύσκολα από τη Ν.Δ., καλωσόρισε «στο σπίτι τους» όσους επέστρεψαν και κάλεσε όσους δεν έχουν ψηφίσει ποτέ τη Ν.Δ. να το κάνουν. «Τους λέμε ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο και η μάχη θα έχει υπαρξιακά χαρακτηριστικά. Μπροστά σε αυτό το διακύβευμα οι ιδεολογικές διαφορές ξεθωριάζουν είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση να αποτελέσει την τέταρτη –μετά το ’74, το ’89 και το 2004- μεγαλύτερη εκλογική επικράτηση της Ν.Δ.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. υποδέχθηκε στην εκδήλωση, ο οικοδεσπότης Βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το πρόγραμμα της Ν.Δ. που είναι προϊόν κόπου εκατοντάδων στελεχών είναι η εγγύηση για να αλλάξει σελίδα η χώρα. «Η Μαγνησία ακουμπά της ελπίδες της σε εσάς πρόεδρε», είπε ο κ. Μπουκώρος και αναφερόμενος στην πολυπληθή παρουσία μελών του κόμματος μίλησε για μεγάλη νίκη της Ν.Δ. στις κάλπες.

«Τρίτη θητεία Περιφερειάρχης ο Κώστας Αγοραστός»

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του απευθύνοντας «μεγάλο μπράβο στον Κώστα Αγοραστό για το έργο το οποίο έχει επιτελέσει αυτά τα 8,5 χρόνια που είναι Περιφερειάρχης». «Το έργο πραγματικά μιλάει μόνο του. Ο Κώστας ο Αγοραστός θα είναι για τρίτη θητεία Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη δική σας στήριξη, για να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το εξαιρετικό έργο», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως μέρος του έργου που έχει επιτελέσει στην Θεσσαλία, παρουσίασε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αγοραστός.

Κώστας Αγοραστός: «Μιλάμε με έργα»

«Αλλοι μιλούν για έργα κι άλλοι με έργα». Ετσι, ξεκίνησε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός , υπογραμμίζοντας την τιμητική παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. στην εκδήλωση παρουσίασης στο Valis και ζητώντας δημιουργική και ανατρεπτική ψήφο στις επερχόμενες εκλογές. «Κανείς δεν έρχεται από παρθενογένεση. Κάθε πρωτοβουλία όμως ήταν υπέρ της Θεσσαλίας. Διατρέχουμε όλη την κοινωνία, συνεργαζόμαστε και είμαστε αποτελεσματικοί σε έργα», είπε δικαιολογώντας το έντονο «χρώμα» της εκδήλωσης για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του.

Θυμήθηκε το 2010 όταν ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του από τα σταματημένα έργα της Θεσσαλίας, και αναφέρθηκε στο έργο που έγινε επί θητείας του: 6.000 έργα προϋπολογισμού 5 δις ευρώ.

Ιδιαίτερα εστίασε στο πρόγραμμα της σχολικής στέγης και στον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων, στις κοινωνικές δομές που αναπτύχθηκαν για ΑμεΑ και γυναίκες θύματα βίας.

Ο κ. Αγοραστός μίλησε επίσης για την ανακατασκευή 200 αθλητικών κέντρων, για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, 120 έργων για την υγεία προϋπολογισμού 98 εκατ. ευρώ και 112 έργων για την παιδεία.

Χαρακτήρισε τη Θεσσαλία ως την πιο πράσινη περιφέρεια της χώρας αναφερόμενος στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ υπογράμμισε τη δαπάνη 35 εκατ. ευρώ για τη δωρεάν φοίτηση παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και την ένταξη έργων 680 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Αγοραστός ανακοίνωσε ότι ήδη η Κάρλα έχει γεμίσει με 100 εκατ. κ.μ. νερού και ότι το καλοκαίρι πιλοτικά οι αγρότες θα ποτίσουν με το νερό της.

«Είμαστε η περιφέρεια της καινοτομίας, των ανοιχτών οριζόντων, των 18 βραβείων. Η περιφέρεια που με λίγα κάναμε πολλά», τόνισε ο κ. Αγοραστός υποστηρίζοντας ότι «το έργο μας αφήνει πίσω του μέλλον» και ζητώντας από τον «μεταρρυθμιστή» όπως τον χαρακτήρισε Κυρ. Μητσοτάκη ως αυριανό πρωθυπουργό να ενισχύσει την περιφερειακή διακυβέρνηση. «Θέλουμε αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό. Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα πρέπει να συρρικνωθούν. Δημιουργούν στρεβλώσεις και λειτουργούν ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης», είπε.

Θέτοντας τον στόχο της επόμενης ημέρας, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη δημιουργία ολοκληρωμένου ογκολογικού κέντρου στην περιοχή και μίλησε για την μετατροπή της Θεσσαλίας σε ψηφιακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου