ΛΑΡΙΣΑ

Ικανοποίηση ΣΘΕΒ για τη δικαίωση επιχειρήσεων-προμηθευτών της Μαρινόπουλος ΑΕ

ικανοποίηση-σθεβ-για-τη-δικαίωση-επιχ-601716

Την ικανοποίησή του εκφράζει η Διοίκηση του ΣΘΕΒ αναφορικά με την παρέμβαση που είχε στείλει στις 21 Ιουλίου 2017 προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και η οποία αφορούσε την επιστροφή ή συμψηφισμό του ΦΠΑ στους προμηθευτές της «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ» .

Σε συνέχεια προσφυγών επιχειρήσεων οι οποίες υπήρξες προμηθευτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) εξέδωσε απόφαση με αριθμό 355/2019, ζητώντας τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που αφορούσε διαγραφείσες απαιτήσεις εταιρειών μελών του.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την παρέμβαση του ΣΘΕΒ καθώς η αδυναμία επιστροφής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις στην περίπτωση διαγραφεισών απαιτήσεων από την «Μαρινόπουλος ΑΕ» αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Η Διοίκηση του ΣΘΕΒ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας “να προβούν άμεσα στη λήψη των σχετικών αποφάσεων που θα αποκαταστήσουν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος πλήθους μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας, οι οποίες αναίτια πλήρωσαν ΦΠΑ για ποσά τιμολογίων τα οποία ποτέ δεν εισέπραξαν”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου